MEB Şube Müdürleri Sendika Kuruyor

MEB Şube Müdürleri Sendika Kuruyor

MEB Şube Müdürleri Sendika Kuruyor

Tüm dünyadaki zulüm yapan, zulme rıza gösteren zalimleri kınayarak yazıma başlamak istiyorum. Biz rotasyonun ertelenmesinden dolayı çok üzgünüz. Bunun tarifi yok. Sn. Müsteşarın 22 Ağustos 2013 günü Ulusal kanal olan kanal 24 teki programın da “Dua ediyordum program bitene kadar duymasın kimse ama… “ diye başlayarak  “2011 deki KHK ya göre rotasyon yapacaktık. ‘Bazı gerekçelerle’ Bakan talimatıyla rotasyonu seneye bıraktık.”  “Bu yıla mahsus ağustos ayı içerisinde uygulayalım dedik, ortaya birçok sebep çıktı. Önümüzdeki yıl mayıs ayında yer değiştirmeler yapılacak…” Dedi. Sn. Müsteşarın sözü bizim için senettir. Bizler MEB de Sn. Müsteşar Yusuf TEKİN ile değişim olacağına gönülden inandık. Sn. Müsteşarın devlet adamlığından hiç şüphe etmedik. Rotasyonun iptal (erteleme) edilmesi bizi ve 783 üyemizi derinden sarstı. Ancak konunun içini bilmediğimiz için suçlu aramaya gerek yok. Sn. Başbakanın talimatı ile yapılan bir işlem. Mutlaka büyüklerimiz bizden iyisini bilirler. Belki de telafisi olmayacak çok sıkıntılar oluşabilecekti. 

Yine de şu fıkrayı anlatmadan geçemeyeceğim. Nasreddin Hoca eşeğini kaybetmiş. Türkülerle şarkılarla eşek arıyormuş. Bunu gören bir komşu , -Yahu hoca böyle eşek aranır mı? Benim güvendiğim bir yayla var. Eşek olsa olsa oraya kaçmıştır. Ama eğer orda yoksa sen bendeki ağıda bak demiş…

Sn. Başbakanım, Sn. Bakanım ve Sn. Müsteşarım bizler de dua ediyoruz. İnşallah sözler yerine gelir. Rotasyonun iptali için uğraşanlardan daha kalabalık bir gurubuz. Bu durumda unutulmamalıdır. 783 üyemiz aileleri ve yakınları ile birlikte sizleri izliyor. Size inanmak ve güvenmek istiyor. 2011 de sizin çıkardığınız bir K.H.K. ve 2013 de çıkarılmış arkasında hükümetin bulunduğu bir yönetmelik var ortada. Umarız bunlara sahip çıkılır. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ancak; bazı kendini ve haddini bilmezlerin dediği gibi bizim UEYDER olarak tek derdimiz sadece “Rotasyon” değildir. Tüzüğümüzde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, İl Müdür Yardımcılarına ve İl/İlçe Şube Müdürlerinin özlük hakları da vardır. Özellikle 3600 Ek gösterge, özel hizmet tazminatı ve maaşlarda iyileştirme sorunu gündemde kalmalıdır. Rotasyonu iptalinde  (erteleme) lobi oluşturanlara sesleniyorum. Buyurun 3600 Ek gösterge, özel hizmet tazminatı ve maaşlarda iyileştirme için birlikte mücadele verelim. Eğer ciddi iseniz Rotasyonda verdiğiniz mücadeleye bunlar içinde verin. Yakında İl/İlçe Şube Müdürlerinden oluşan bir sendika geliyor. Sendikacılıkta bizde varız diyeceğiz. Bizlerde artık mücadelenin gerekliliğine inanıyoruz.

UEYDER olarak çok şeyler yapıldı. En önemlisi İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, İl Müdür Yardımcılarına ve İl/İlçe Şube Müdürlerinin varlığı ve gerekliliği ile farkındalık yaratıldı. Bunca yapılan çalışmalardan dolayı başta eski yönetimdeki arkadaşlar olmak üzere tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Buradan tüm üyelerimize ve bizlerle olmak isteyen yeni üye adaylarına sesleniyorum. UNUTMAYIN “HAK VERİLMEZ ALINIR. BUDA MÜCADELE İLE OLUR.“ Gelin öncelikle yeni üyelerimizi derneğimize ve kurulacak olan sendikamıza kazandıralım. Olumlu yada olumsuz her türlü görüşlerimizi birlikte paylaşalım. Saygılarla.

Mustafa CEYLAN Başkan Yardımcısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.