MEB Şube Müdürlüğü Atamalarında Cevapsız Kalan Sorular...

MEB Şube Müdürlüğü Atamalarında Cevapsız Kalan Sorular...

MEB Şube Müdürlüğü Atamalarında Cevapsız Kalan Sorular...

İlki 2000 yılında yapılan, 13 yıl gibi uzun bir süre unutulan MEB şube müdürlüğü yazılı sınavı 29 Aralık 2013 tarihinde, yazılı sınavda kazanan adayların mülakatı da 10-28 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılarak, her iki sınavda başarılı olan adayların ataması 16 Nisan 2014 tarihinde yapıldı.
 
Atamalar yapılmasına rağmen, sözlü ve yazılı sınavla ilgili çeşitli tartışmalar yürütülmeye devam ediyor. Bu şaibeli atamalarla ilgili zihinlerde hala cevaplanmamış sorular var. Sorular özetle şu şekilde:
 
-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68’nci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımadığı halde kaç kişi sınava başvurmuş, kaçının başvurusu kabul edilmiş, kaçı sınavı kazanmış, kaçı şube müdürü olarak atanmıştır?
 
-Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü İçin Görevde Yükselme Yazılı Sınavı Başvuru Şartlarının 3.maddesindeki yeterlilikleri taşımadığı halde, kaç kişi sınava başvurmuş, kaçının başvurusu kabul edilmiş, kaçı sınavı kazanmış, kaçı şube müdürü olarak atanmıştır?
 
-Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü İçin Görevde Yükselme Sınavı başvuru ve atama kılavuzunda 1709 Şube Müdürlüğünün 1. derece Genel İdare Hizmetleri sınıfı kadrosu olduğu belirtilmesine rağmen bu kadrolara, 657 sayılı kanunun 45 ve 76. Maddelerine aykırı atamaların yapıldığı bilgisi doğru mudur? Usulsüz atanan kişilerin nerelerde göreve başlamışlardır?
 
-Ankara İdare Mahkemesinin 5 adet yazılı sorunu hatalı bularak iptal kararı vermiştir.Bu karar yazılı sınavının yeniden değerlendirilmesini gerektir. Yeni değerlendirme sonrasında iptal edilen mülakata girdiği halde yeni yapılacak mülakata girme hakkını kaybedenler ne zaman eski görevlerine döndürülecek? Puanı artıp da mülakat hakkı kazanan adaylara ne zaman mülakat sapılacak?
 
Bu sorular, MEB tarafından yanıtlandığında kamuoyunda tartışılan kimi şaibelerin önüne geçilecektir, diye düşünüyoruz.
 
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARI PLATFORMU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum