MEB Şube Müdürlüğü Kaosuna Çözüm Bekleniyor

MEB Şube Müdürlüğü Kaosuna Çözüm Bekleniyor

MEB Şube Müdürlüğü Kaosuna Çözüm Bekleniyor

MEB Şube Müdürlüğü Kaosuna Milli Eğitim Bakanlığından Çözüm Bekliyoruz

MEB 1709 şube müdürlüğü ataması Daha henüz tercihler yapılmadan 40 gün önce 06.03.2014 tarihinde Danıştay 5.dairesi Başbakanlığın, Aynı şekilde Danıştay 2.daireside Milli Eğitim Bakanlığı Görevde yükselme yönetmeliğinde, Sadece sözlü(Mülakat) sınavı sonuçlarına göre atama yapması maddesinin yürütmesini durdurmuştur.

Danıştay sözlü sınavın yazılı sınavı tamamlayıcısı olduğunu belirterek yazılı sınav sonuçlarının da değerlendirmeye alınması gerektiğine hükmetmiştir. Ayrıca Danıştay 2-5- Ankara, Diyarbakır ,Aksaray, Samsun Bölge İdare, Ankara 4.-7.-9.-10.-17.idare, Samsun, Elazığ, Isparta, Yozgat, Kastamonu, Bursa idare mahkemeleri ve sayısız mahkeme  kararlarında

TÜRK MİLLETİ ADINA 1709 Şube Müdürlüğü atamaları için; sadece sözlü sınavla atama yapılamayacağı, objektif olan yazılı sınavının değerlendirme dışı bırakılamayıp belirleyici olması gerektiğine ve Atamaların iptal edilerek Aritmetik Ortalamayla atamaların yenilenmesi gerektiğine karar vermiştir.

Danıştay ve Onlarca Mahkeme kararları gereği objektif olan yazılı sınavının değerlendirmeye katılıp (Sözlü ve Yazılının Aritmetik ortalaması ile )Atamaların yenilenmesini isteyen 100 lerce kişi Bakanlığa Aritmetik ortalama ile atanma talepli dilekçe ile başvurmuş  ve Bakanlığın sessiz kalması üzerine dava açmışlar ve bu davalarda sonuçlanmaya başlamıştır.

Ankara 4.İdare Mahkemesi, ,Samsun 2.İdare Mahkemesi ve Samsun Bölge İdare mahkemelerinin kararlarından sonra ;Ankara 7.İdare Mahkemesi vermiş olduğu YD kararında ”Bakanlığın sadece mülakat puanına göre yaptığı 1709 şube müdürlüğü atamalarının Danıştay  kararları gereği objektif olan yazılı sınavının değerlendirmeye katılıp (Sözlü ve Yazılının Aritmetik ortalaması ile )Başarı sırasının oluşturulmasına ve Atamaların yenilenmesine hükmetmiştir. Verilen kararlara Bakanlığın itirazı üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1.Kurul  MEB’in itirazının  REDDİNE karar vermiştir.

İdari Yargılama Usul Kanunun 28. Maddesinde “Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez." İYUK 52. madde "(Değişik: 3622 - 5.4.1990) Temyiz veya itiraz yoluna başvurulmuş olması, hâkim, mahkeme veya Danıştay kararlarının yürütülmesini durdurmaz? Denilmektedir

Ancak sayın bakanlık yetkilileri atama dayanağı iptal edilen yönetmelikle yapılan ve hiç yapılmamış yok hükmünde olan 1709 atamayı iptal etmemekte ve yargı kararlarına karşı anlamsız bir şekilde direnç göstermektedir

 Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI. Birçok ulusal basında ve Milli Eğitim Bakanlığının 2015 Yılı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Danıştay ve İdare Mahkemeleri tarafından iptal edilen 1709 Şube Müdürü atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nabi AVCI, Meclis tutanaklarına geçen konuşmasında 1709 Şube Müdürü Atamasının Mahkeme kararları çerçevesinde düzenlenip, Başbakanlığa gönderilen Görevde Yükselme Yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından Aritmetik ortalamaya göre yapılacağını ifade etmiştir. Yönetmelik yayımlanmıştır. Sayın bakanımız sözünde durmalıdır.

          5900 şube müdürü adayı Milli eğitim bakanlığından sayın bakanın verdiği söz üzerine iptal edilen sorularla yazılı sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini, Danıştay, Bölge idare ve idare mahkemeleri kararları doğrultusunda sadece mülakat puanına dayalı olarak yapılan 1709 atamanın iptal edilip başarı sıralarının yeniden oluşturulmasını ve yeniden tercihler alınarak Aritmetik ortalamayla  atamaların yenilenmesini beklemektedir.

            “ Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse hukuktan üstün değildir.” Diyen Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sözleri havada kalmasın

             Milli Eğitim bakanlığı Atanan ve atanamayan 5900 şube müdürü adayını daha fazla mağdur etmeden  Mahkeme kararlarının gereklerini yerine getirip Meb şube müdürlüğü kaosuna son vermeli.

 

MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARI PLATFORMU (EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum