MEB Şube Müdürlüğünde İptal Gündemde

MEB Şube Müdürlüğünde İptal Gündemde

MEB Şube Müdürlüğünde Yeni İptal Gündemde

Milli Eğitim Bakanlığına 1709 Şube Müdürü ataması için ÖSYM tarafından 29 Aralık 2013 tarihinde yazılı sınav gerçekleştirilmiş, yaklaşık 40 bin eğitimcinin girdiği sınavda, adaylara 60 soru sorulmuştur. Ankara 1. İdare Mahkemesinin 2014/107 Esas ve 2015/232 Sayılı Kararı uyarınca 5 soru iptal edilmiştir. Konu Danıştay'a taşınmıştır.

 
İdare Mahkeme Kararları 30 gün içinde uygulamamıştır. Danıştay'a temyize gitmek 30 günlük süreyi durdurmamasına rağmen hem ÖSYM hem de MEB Yargı Kararlarını maalesef uygulamamıştır.
 
DANIŞTAY'DAKİ DOSYANIN DURUMU

Danıştayın https://vatandas.uyap.gov.tr/danistay/portal_baslangic.uyap?param=user sitesinden sık sık sorgulama yapılarak sonuca bakılmalıdır. En son baktığımda dosya 8. Daireden görevsizlik nedeniyle 2. daireye gönderilmiş. Neticede ilgili yönetmeliğin 21. Maddesi uyarınca sınavın iptali gerekir. 

GYY 21. MADDE ŞÖYLE

"Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavında ; Madde 21; (2) Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır."

EN AZ 3 SORU İPTAL OLURSA

Danıştay 2. dairesinin en az 3 sorunun iptalini onaması durumunda ilgili yönetmeliğin 21. Maddesi gereği yazılı sınavın iptali ve tekrarlanması gerekecektir.

DANIŞTAY NE ZAMAN KARAR VERECEK?

Bir idari işleme ne kadar sürede ve nasıl dava açılacağı, 2577 sayılı Kanununda düzenlenmiştir.Tıklayın.

Bu Kanuna, 11/9/2014 tarihinde, merkezi sınavlar için özel bir hüküm eklenmiştir.

Bu özel hükme göre, 
- sınav tarihinden itibaren 10 gün içinde dava açılması, 
- 7 gün içinde mahkeme heyetince ilk incelemenin yapılması, 
- 3+3 gün içinde savunma verilmesi ve 
- tekemmülden itibaren de 15 gün içinde karar verilmesi,
gerekiyor.

Tüm bu süreçler 45 günü bulmaktadır.

MEB Şube Müdürlüğünün 5 yazılı sorusunun iptaliyle ilgili dava dosyası 29/05/2015'te 8. daireden 2. daireye gönderilmiş. 20 Temmuzda başlayan Adli Tatil 31 ağustosa kadar sürdü. Adli tatili çıkarsak 45 günlük hızlandırılmış yargılama süresinin dolmak üzere olduğunu görüyoruz.
 
DANIŞTAY HAKİMLERİNE GÜVENİYORUZ
 
Son yıllarda yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü yıpratılmış olsa da Danıştay'da görevli adil hakimlerin, "Hukuk Devleti" ilkesinden taviz vermeyeceklerine inancımız tamdır.
 
MEB ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT MAĞDURLARI PLATFORMU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum