MEB, Yönetici Atama Sistemine geri dönmeli

MEB, Yönetici Atama Sistemine geri dönmeli

MEB, Yönetici Atama Sistemine geri dönmeli

Türk Eğitim-Sen Şube Başkan ve İl Temsilcileri 10-11 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da toplanmış ve aşağıda belirtilen hususların kamuoyuna açıklanmasını oybirliği ile kabul etmişlerdir. 

Kabul edilen maddelerden MEB yönetici atama ile ilgili olan kısım:

3- a) MEB’de yaşanan yönetici atama rezaleti konusunda sendikamız, takdire şayan bir direniş sergilemiştir.

Tüm ülke genelinde büyük bir erdemle mücadele ortaya koyan, eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarını müdafaa etmek için eylem ve etkinliklerimize iştirak eden bütün üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu süreçte, teşkilatlarımız tüm unsurları iyi bir sınav vermiş, sorumluluğunu yerine getirmiştir. Türk Eğitim-Sen’in her kademedeki bütün yönetici ve temsilcileri, eğitim çalışanlarının büyük takdirini kazanmıştır.

b) MEB, Yönetici Atama Sistemine geri dönmelidir. Yönetici atama, mutlaka sınav esaslı olmalı; yöneticiliğin asli görev ve kazanılmış hak olduğuna dair düzenleme yapılmalıdır.

Son düzenlemeyle, çalışanların kazanılmış hakları gasp edilmiş, işyerlerindeki çalışma huzuru bozulmuş, yıllarını eğitime vakfetmiş başarılı eğitimcilerin itibarı rencide edilmiştir.

Türk Eğitim-Sen, adeta bir haydut düzeni olan bu süreç bitirilinceye, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan hukuksuzluk sonlandırılıncaya kadar mücadelesinden taviz vermeyecektir.

c) Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı ve MEB bürokratları acilen bu yaşanan rezalete son vermelidirler. Sendikalar arasında açık taraf olan ve bu yüzden yaşanan huzursuzluğu besleyen bir kurumun, Türkiye’yi geleceğe taşıma iddiasında olması mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi, herhangi bir sendikanın üye sayısını artırmak değil, eğitim çalışanlarını ayırım yapmadan kucaklamak ve eğitimin sorunlarına yoğunlaşmaktır.

d) Yönetici atama rezaletiyle ilgili olarak her türlü hukuki girişimi de başlatmış bulunuyoruz. Bunu yanı sıra Anayasa Mahkemesi de konuyu gündemine alarak esastan görüşme yapmayı kararlaştırmıştır. Mahkeme sürecinin bir an önce sonuçlandırılması, eğitimdeki tahribatın önlenmesi için çok önem arzetmektedir. Anayasa Mahkemesi’nden beklentimiz, bir an önce bu yasayla ilgili olarak eğitim çalışanlarının beklentisi doğrultusunda kararını vermesidir. Aksi bir kararın, hukukun katledilmesi ve çalışmaların adalete olana güvenlerinin rencide edilmesi anlamına geleceğine inanıyoruz.

e) Mevcut düzenlemeye dayalı olarak ilk defa ve yeniden görevlendirilecek okul müdürleri için mülakat değerlendirmeleri yapılacaktır. Geçmiş tecrübeler göstermektedir ki; mülakat, hak edenlerin değil, biat edenlerin kadrolaştığı bir düzenin anahtarı olmuştur. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak mülakat sistemine kökten karşıyız.

Fakat Anayasa Mahkemesi kararıyla yasa henüz iptal edilmediği için, maalesef mülakatlar gerçekleştirilecektir. Bu noktada, hak kayıplarına nispeten engel olunabilmesi amacıyla, mülakatlarda mutlaka elektronik kayıda geçilmelidir. Kamera kayıt sistemi ve sendika temsilcilerinin gözlemci statüsünde katılması, mülakat komisyonları üzerindeki şaibeyi de ortadan kaldırabilecektir. 

TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum