MEB, yönetici atamada 3 maymunu oynuyor

MEB, yönetici atamada 3 maymunu oynuyor

MEB, İDDK kararının ardından hiçbir şey yapmayarak, üç maymunu oynuyor

İDDK kararının ardından özellikle 4 yılını 12 Haziran 2015 itibariyle dolduran Müdür Yardımcılarının (Başyardımcılar dahil) durumu ile ilgili tereddütler oluşmuştu.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bir açıklama yayımlamıştı.

Buna rağmen uygulamada birlik sağlanmadığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri konuyu anlamadılar diye"MEB'in yönetici talimatını anlamayan il müdürleri..." başlığıyla konuyu ele almıştık.

Bakanlığın yazısının son bölümü

"Bu çerçevede, oluşacak yönetim boşluğunun önüne geçilerek eğitim-öğretim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından, Yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yeniden yapılacak düzenlemeye göre görevlendirilecek müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının göreve başlayacakları tarihe kadar, mevcut müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından da yararlanılarak bu görevlerin aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir."

Denilmekteydi.

Bakanlık bu açıklamayı sadece 4 yılını dolduran müdür yardımcıları için yapmış değil. Mevcut yani 2014-2015 eğitim öğretim yılında müdür inhası ile görevlendirilen müdür yardımcılarından da faydalanın demektedir. Çünkü bu karar onları daha çok ilgilendirmektedir.

Tabii ki işlerine gelmediğinden konu sadece 4 yılını dolduranlar üzerinden yürütülmektedir. Onların halen ilişikleri kesilmekte öğretmen olarak kararnameleri çıkarılmaktadır.

Sorduğumuzda ise onların görevi kanunen sona erdi. Kanun 4 yıl diyor şeklindedir. O zaman geçen yılı hatırlatalım. Yönetmelik kanundan üstün olmadığına göre yönetmelikte yer alan;

"(2) Bu maddenin birinci fıkrasına göre yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder."

Geçici maddesini hangi güçle uyguladınız. Geçiş aşamasıydı diyeceksiniz haklısınız da ortada bir yargı kararı var ve bir geçiş aşaması daha yaşıyoruz.

Tekrar söyleyelim ki bu yıl müdür inhası ile görevlendirilen yöneticilerin yöneticilikleri İDDK kararıyla beraber düşmüştür.

Siz neden 4 yıldır çalışmakta olan insanların ilişiğini kesiyorsunuz da neden henüz bu yıl görevlendirdiklerinizinkini kesmiyorsunuz?

Bu soru sorulduğunda ise" bakanlık açıklama gönderdi ama sözle de bize böyle yapmamızı, onları öğretmen olarak atamamızı istiyor." Cevabını alıyoruz.

Bakanlık bu noktada üç maymunu mu oynuyor? Hani var ya konuşmayan, görmeyen, duymayan...

Doğru bildiğini konuşmuyor/konuşamıyor, doğruları görmüyor/göremiyor, işine gelmeyeni duymuyor/duyamıyor...

İl Müdürlüklerinden gelen bu bilgiler doğru ise gerçekten yazık. Ama bakanlığın böyle önemli ve binlerce insanı ilgilendiren bir konuda tarih sayısı dahi olmayan yani neredeyse resmi nitelik taşımayan bir açıklama ile geçiştirmesi, bir genelge ile duyurmaması gerçekten düşündürücü.

Çok mu zor idi mevcut müdür yardımcılarının ilişikleri yerlerine görevlendirme yapılana kadar kesilmeyecektir diye bir genelge yayımlamak.

Kim izin vermedi? Yargı kararlarını uygulamamayı alışkanlık haline getirenler mi? Müdür inhasıyla görevlendirmeye ön ayak olanlar mı? Müdür inhası olmaksızın sınavla atanan müdür yardımcılarından rahatsız olanlar mı?

Madem hukuka bu kadar bağlısınız kesin tüm idarecilerin ilişiğini, müdürleriniz ikinci bir emre kadar görevdeler nede olsa...

Ayrıca illerden gelen bilgiler öyle hal almıştır ki atamalarda görev alan şef ve memurlar illallah demişlerdir. Yeter artık bıktık, yorulduk, harcanıyoruz, bize emir veriliyor yapıyoruz hesabı bize soruluyor demektedirler. Bu isyan acaba Ankara'dan duyuluyor mu? Üç maymun oynandıktan sonra duymak zaten yok, bir de göremedin mi? Konuşmak zaten yasak...

MEB'de sadece bu konuda değil bir çok konuda aynı durumu yaşıyoruz. Bakalım zaman bize daha neleri gösterecek?

Maksut BALMUK

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum