Mebbis İBAN bilgileri ve sınav ücretleri

Mebbis İBAN bilgileri ve sınav ücretleri

Mebbis İBAN bilgileri ve sınav ücretleri

İban Nedir?

Bakanlığımız tarafından Merkezi Sistem Sınav ücretleri Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı (https://mss.meb.gov.tr) üzerinden ödenmektedir. Bu ücretler sınavlarda görev alan öğretmen ve personelin Mebbis Kişisel Bilgiler Modülündeki İban hesabına ödenmektedir. Bu yüzden sınavlarda görev alan öğretmen ve personelin Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban bilgilerinin doğru olması gerekmektedir.

Soru 1. Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban numarası yanlış ise ne olur?

Cevap: Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban numarası yanlış ise sınav ücreti yanlış kişinin hesabına yatar.

Soru 2: Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban numarası eşlere yada aile yakınlarından birine ait olabilir mi?

Cevap: Sınav ücretleri İban hesabına yatırılırken isim kontrolü de yapılmaktadır. İsim uyuşmazlığında ücret geri dönmektedir.

Soru 3 : Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kullanılmayan hesabın İbanı varsa sınav ücreti yatar mı?

Cevap: Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kullanılmayan hesabın İbanı varsa sınav ücreti hesaba yatar. Ancak Bankalar hesap işletim ücreti kestiği için hesaba yatan paradan anında hesap işletim ücreti kesilir.

Soru 4 : Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kapalı hesabın İbanı varsa sınav ücreti yatar mı?

Cevap: Kapalı hesaba sınav ücreti yatar. Ücret hesapta 3 gün bekler ve Bu 3 gün içerisinde sınav ücreti bankadan çekilebilir. Çekilmezse ücret geri döner.

Soru 5: Sınav ücreti geri dönerse nasıl bir işlem yapılmalıdır?

Cevap: Sınav ücreti döndüyse ilk olarak okul idaresi tarafından İban numarasının güncellenmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve personelde İban güncelleme yetkisi yoktur. Daha sonra okulunuza eski ve yeni İban numaranızı belirten ve geri dönen ücretinizi talep ettiğinize dair dilekçenin yazılması gerekmektedir. Okulun idaresinin de verilen dilekçeyi üst yazı bağlı bulunduğu İl/İlçe MEM Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine göndermesi gerekir. İl/İlçe MEM Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi gerekli işlemleri yapar, Bakanlık inceledikten sonra sınav ücreti 1-3 ay içerisinde yatar.

Sonuç: Öğretmen ve personelin yukarıdaki sorunları yaşamaması için Mebbis Kişisel Bilgiler Modülündeki İban bilgilerini sürekli güncel tutmaları gerekmektedir.

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.