MEB'de Bir İlk: İhtisas liseleri geliyor

MEB'de Bir İlk: İhtisas liseleri geliyor

MEB'in meslek liselerine özel, yeni çalışmasına göre liselerde illerin ihtiyacına göre bir alan belirlenecek. Ardından o alanı tamamlayan en fazla üç dalda program uygulanacak.Böylece lise o alanda ihtisaslaşacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sektörün nitelikli işgücü talebini karşılayan meslek liselerinde yeni bir dönem için kolları sıvadı. Bakanlık, meslek liselerinin ayrı ayrı bölümleri bünyelerinde barındırması yerine tek bir alana odaklanması için çalışma başlattı. MEB'in meslek liselerine özel yeni çalışmasına göre liselerde bir alan (örneğin tornatesviye) belirlenecek, o alanı tamamlayan (makine, motor, metal gibi) en fazla üç dalda program uygulanacak. İllerin özelliklerine göre uzmanlaşacak olan meslek liseleri, sektörün o bölgedeki nitelikli işgücünü karşılayacak.

Zaman içinde markalaştırılması öngörülen bu meslek liselerinden mezun olanların iş bulma sıkıntısının ortadan kaldırılması amaçlanıyor. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "Bir Alanda İhtisaslaşmış Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri" konulu bir yazıyı, 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdi. Yazıda, nitelikli işgücünün öncelikle okulların istenilen niteliklere sahip olmasıyla mümkün olabileceği kaydedildi. Bu doğrultuda insan gücünü ve mali kaynaklarını sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda ihtisaslaşmış Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine ihtiyaç olduğu ifade edildi.

HEDEF MARKALAŞMIŞ OKULLAR

Bu çalışmayla kamuoyunda mesleki eğitime olan farkındalığın artırılmasının ve alanında markalaşmış okulların hedeflendiğine vurgu yapıldı. Bulunduğu şehrin ekonomisine katkısı doğrultusunda, meslek liselerinin bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş işgücünün sağlanmasında kilit rol oynamalarının planlandığı belirtildi.

Müsteşar Tekin, bu okulların öğretmen, öğrenci ve sektör desteği ile tek bir alanda meslek eğitimine yoğunlaşmalarının, arzulanan kalitede mesleki ve teknik eğitime ulaşmada okulların önünü açacağını dile getirdi.

2017 YILINDA AÇILACAK

Bu kapsamda, bu okullarda mevcut alana ait birbirini tamamlayan en fazla 3 dalda program uygulanacak. Tek alanı olan mevcut okulların bu kapsama alınması veya yeni açılacak okulların tek alan üzerine açılması sağlanacak. Onayları alınacak liselerin 2017- 2018 eğitim-öğretim döneminde açılması planlanıyor.

LÜTFİ ERDOĞAN / Haber Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.