MEB'de Büyük Tasfiye Başlıyor

MEB'de Büyük Tasfiye Başlıyor

Başından beri Avcı’ya: ‘Dinçer’in ekibi partinin ekibidir, onlara dokunma’ yaklaşımında bulunan parti yönetimi son zamanlarda Dinçer’in ekibinden desteğini çekmiş. Bakanlık çevrelerinin nabzına göre bırakın destek çekmeyi Dinçer ekibinin tasfiyesi için dü

Nabi Avcı’dan önceki Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Bakanlıktan alınmayı hala içine sindiremediği ve bu durumdan dolayı küserek köşesine çekildiği ve o gün bugün Başbakan Erdoğan’la hiç görüşmediği söyleniyor. Yakın çevresine kendisinin yarı yolda bırakıldığını, yağcı bazı çevrelerin kendisini yıprattığını ifade ettiği söylenen Dinçer’in bu tutumu başta Başbakan Erdoğan olmak üzere parti üst yönetimini de rahatsız etmiş. Başından beri Avcı’ya: ‘Dinçer’in ekibi partinin ekibidir, onlara dokunma’ yaklaşımında bulunan parti yönetimi son zamanlarda Dinçer’in ekibinden desteğini çekmiş. Bakanlık çevrelerinin nabzına göre bırakın destek çekmeyi Dinçer ekibinin tasfiyesi için düğmeye basılmış.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürü ve Destek Hizmetleri Genel Müdüründen sonra görevden alınacaklar arasına Temel Eğitim Genel Müdürü, Ortaöğretim Genel Müdürü ve Özel Öğretim Genel Müdürünün de ekleneceği ifade ediliyor.

Bu arada İnsan Kaynakları Genel Müdürünün görevden alınmasının o kadar da kolay olmayacağını daha önce yazmıştık. Nitekim Çolak’ın Başbakanlık müsteşarlığı görevini istemediği ve seçim dolayısıyla aday olacaklardan boşalacak bir göreve kaydırılabileceği bilgisine ulaştık.

Asıl bomba haber ise Müsteşar Bey’in masasında bulunan 25 il müdürünün ismi. Çok yakında bu 25 il müdürünün görevden alınacağı ve yerlerine seçim sürecinde partiyi rahatlatacak başarılı isimler atanması için hamle yapılması bekleniyor. Görevden alınacakların yanı sıra boş olan il müdürlüklerine de atama yapılması ve yaklaşan mahalli seçimler öncesi çalışmaların yeni kadroyla sürdürülmesi hedefleniyor. 

Son bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin hazırlanması sürecinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tamamen devre dışı kalmış ve tüm çalışmayı Müsteşarlık makamı yürütmüş. Bakanlık merkez teşkilatının hala istenilen şekilde senkronize olamaması açısından bunu önemli bir gelişme olarak kaydediyoruz.

Fatih KUL
Personelmeb.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.