MEB’de Eğitim Uzmanları Krizi!

MEB’de Eğitim Uzmanları Krizi!

MEB’de Eğitim Uzmanları zorla havuza alınıyor!...

Eğitim Uzmanları, Millî Eğitim Bakanlığı’nda sadece devlet ve kamu yararını gözeten, bugüne kadar bütün zorluklara rağmen eğitimin niteliğini arttırmaktan başka gayesi olmayan, özveri ile görev yapan eğitim çalışanlarıdır.

2011 yılında Sayın Ömer DİNÇER’in Millî Eğitim Bakanlığı döneminde, 652 sayılı KHK ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatının yeniden yapılanması sürecinde Bakanlık merkez teşkilatında öğretmen görevlendirilmeyeceği prensip kararı olarak benimsenmişti. Bu dönemde, Makamın talebi ve birim amirlerinin seçimi ile Bakanlık merkeze bağlı taşra teşkilatlarında kadrolu öğretmen olup merkez teşkilatında görev yapan, kendi alanında deneyimli ve yetkin kişiler arasından bazıları, Eğitim Uzmanlığı kadrosuna atandılar. Ancak alınan prensip kararına rağmen eğitim uzmanı atamaları yapıldıktan sonra da birimlerde öğretmen görevlendirmelerine devam edildi.

Bu süreçte eğitim uzmanlarından bazıları, istekleri dışında pasif görevlere alındı. Son olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün talebi ile 6 eğitim uzmanı ile 2 şef kendi istekleri dışında “havuz” olarak tabir edilen birimde 12.06.2015 tarihi itibariyle zorla görevlendirilmişlerdir. Aynı zamanda zorla “Havuz”a alınan bu kadrolu uzmanların yerine Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından öğretmen görevlendirilmesi de talep edilmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı merkez kadrosunda, geçmişte görevli öğretmen olarak istenmeyip eğitim uzmanı yapılan öğretmenlerin yerine şimdi yeniden dışardan öğretmen görevlendirilmesi manidardır. 

Ayrıca; geçtiğimiz günlerde MEB’e atamaları yapılan Millî Eğitim Uzmanlığı başvurularında da eğitim uzmanları devre dışı bırakılmış, okullarda öğretmen olarak çalışan, Bakanlık deneyimi olmayan kişiler; yıllarca Bakanlıkta çeşitli alanlarında başta görevlendirme öğretmen ve daha sonra eğitim uzmanı olarak çalışan deneyimli kişilere tercih edilmişlerdir. 

EĞİTİM UZMANLARI DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.