MEB'de sözleşmeli öğretmenlerin yemin skandalı!

MEB'de sözleşmeli öğretmenlerin yemin skandalı!

MEB'de sözleşmeli öğretmenlerin yemin skandalı!

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde stajını tamamlayan öğretmen adayları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yemin ederek görevlerine başladı.

Kaymakamlık, 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni çerçevesinde sözleşmeli öğretmenlerin yemin töreninin resimlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Sözleşmeli öğretmenler yemin etmek zorunda mıdır?

1982 tarihli ve tüm unsurlarıyla askeri darbe sonrasını ve asker mantığı yansıtan Asli Devlet Memurluğuna Atananların Yemin Merasimi Yönetmeliği şimdi de sözleşmeli öğremenlere uygulanmak isteniyor.

Bu yönetmeliği okuyup da bu çağda bu mantığa pes demeyen olmayacağını düşünüyoruz. Ne hikmetse hiç kimse bu tür arkaik mevzuatı kaldırmaya yönelik bir adım atmadığı gibi Yönetmelik kapsamında olmayan sözleşmeli öğretmenlere de uygulanmaya çalışılıyor.

Yönetmeliğin kapsamında hangi personel vardır?

Yönetmeliğin 1 inci maddesinde; "Bu Yönetmelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunların personelinden, Asli Devlet Memurluğuna atanan personelin, 657 Sayılı Kanunun 2670 sayılı Kanunla değişik 6 ncı maddesi gereğince yemin etmeleri için kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek yemin, merasi minin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla düzenlenmiştir." ifadesine yer verilmiştir.

Görüleceği üzere, asli devlet memurluğuna atanan memurlar için düzenlenen yemin merasiminin sözleşmeli öğretmenlere uygulanması mümkün değildir. Dolayısıyla Yönetmelik kapsamında olmayan sözleşmeli öğretmenlere yemin merasimi düzenlenmesi doğru değildir.

Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum