MEB’de “Yanlış Adamlar” Revizyonu!

MEB’de “Yanlış Adamlar” Revizyonu!

MEB’de “Yanlış Adamlar” Revizyonu!

Milli Eğitim Bakanlığı; sayıları 1 milyonu bulan çalışanıyla olduğu kadar, 13 milyon öğrenciye vermiş olduğu hizmet ile de her eve ulaşan bir kurum. Yani Kamu’nun göz bebeği.

Ak Parti döneminde eğitim alanında çok önemli ve değerli hizmetler yapıldı.

Ancak ne kadar önemli adımlar atılsa da, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde tartışmalar hiç dinmek bilmedi.

7 Haziran Sonrası MEB

7 Haziran seçimleri sonrasında Ak Parti, mecliste en çok sandalyeyi kazansa da, tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu kaybetti.

Bu sonuçların Ak Parti üst yönetiminde oluşturduğu hayal kırıklığı, bir süre sonra yerini sağduyuya bıraktı.

Suçu ve suçluyu bir yerlerde aramak yerine, kendilerine döndüler ve “Bir yerlerde bazı yanlışlarımız mı var?” sorusunu sormaya başladılar.

Tüm kurumlarda olduğu gibi, MEB teşkilatında da merkezden taşra teşkilatına kadar kapsamlı bir çalışma yaptılar. Ve gördüler ki; aralarına bazı çıkarcı tipler girmiş. Bazıları makam-koltuk sevdasına, bazıları bireysel çıkarlar uğruna, Ak Partili gözüküp, MEB merkez ve taşra teşkilatında kendilerine yer bulmuş.

MEB’de Revizyon Hazırlığı

7 Haziran seçimlerinin mecliste oluşturduğu sandalye aritmetiği, bir koalisyon oluşturma gayretlerini de boşa çıkardı. Sonuç olarak, 1 Kasım seçimleri kaçınılmaz oldu.

Sahadan gelen talepler doğrultusunda, özellikle milletvekili listelerinde çok önemli değişiklikler yapıldı. Devşirme adaylar yerine, bir ölçüde özüne dönmeye çalıştı. 3 dönem kuralının da kalkmasıyla “A” Takımı denilen ekip, yeniden Ak Parti çekirdek kadrolarında yer alamaya başladı.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Ak Parti sahaya indi.

“Biz nerede yanlış yaptık? Nerede yanlış adamlara yetki verdik?” sorularını sahada da sormaya başladı.

Milletvekili adayları ve parti teşkilatları, sahada aylardır bu çalışmayı yapıyor. Çalışmalar sonucunda oluşturulan raporlar, çok gizli bir şekilde bizzat Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ve yakın ekibine iletiliyor.

Bakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgiler; MEB’deki bu ayıklama çalışmaları konusunda düğmeye basıldığı, sahadan gelen şikayetler doğrultusunda aralarında Daire Başkanları, İl Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları ve İlçe Müdürleri bulunan yöneticilerle ilgili önemli bilgilere ulaşıldığı yönünde.

Yapılan değerlendirmeler sonunda; makamlarıyla yakışmayacak şekilde çıkar ilişkilerine girdiği yönünde bilgilere ulaşılan isimlerle ilgili görevden alma hazırlıklarının tamamlandığı, 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında hayata geçirileceği ifade ediliyor. 

Kaynak: kamupostasi.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum