MEB'den 3 Maddelik Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Her Şey Sil Baştan!

MEB'den 3 Maddelik Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Her Şey Sil Baştan!

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitimde uygulanmasını istediği haftalık ders çizelgesinin uygulamasının imkansız olduğu görülmüştü. Bakanlık iki gün sonra yeni bir yazıyla durumu düzeltti.

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitimde uygulanmasını istediği haftalık ders çizelgesinin uygulamasının imkansız olduğu görülmüştü. Bakanlık iki gün sonra yeni bir yazıyla durumu düzeltti. En baştan beri bakanlığa defalarca önermiş olduğum "Eba TV Yayınlarının haftalık ders çizelgesinden sayılması" yönünde yazı yayımladı. Yüzyüze ve canlı darslerin dışında kalan dersler EBA TVden takip edilecek.

Bu düzeltmeyle de küçük bir sorun kalıyor. Çünkü EBA TVde Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitim ve Oyun dersleri yok. Bu yüzden bu dersleri öğretmenin canlı ders olarak işlemesi gerekecek. Bu durunda öğretmenin yüzyüze ve canlı derslertoplamı 30 saati biraz aşıyor.

Örneğin 2. sınıf öğretmenini ele alalım. Yüzyüze eğitimde yabancı dil dersine branş öğretmeni girdiğini varsaylım. Bu sınıf öğretmeni

yüzyüze eğitimde 22 saat ders yapacak, geriye 8 saat canlı ders yapma inmakı kalıyor. Haftalık ders çizelgesinde yer alan Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitim ve Oyun, Serbest etkinlik saatleri toplamı 9 saat ediyor. Ayrıca Yüzyüze eğitim ve EBA TV Türkçe ders saati toplam 9 saat ediyor. Bunun da 10 saate çıkması için 1 saat daha canlı des yapılması gerekli. Neticede yüzyüze eğitim için 2 saat fazlalık çıkıyor. (İngilizce dersine sınıf öğretmeni giriyorsa o zaman canlı ders için 4 saat fazlalık oluşacaktır.)
Bakanlık zaten zorunlu ders kapsamında olmayan serbest etkinlik saatlerini muaf tutarsa bu sorun da kısmen çözülür.

UYARIMDIR: Öğretmenler EBA TVde yayınlanmayan dersleri mutlaka canlı ders olarak yapmalıdırlar.

HAZIRLADIĞIM BU ÇİZELGEYİ İNCELEYİNİZ

101-043.jpg102-031.jpgMEB'in 10 Ekim 2020 tarihli yazısı:

12-123.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum