MEB'den devamsızlık giriş işlemleri açıklaması

MEB'den devamsızlık giriş işlemleri açıklaması

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN OOKY 36/5.MADDESİ KAPSAMINDA DEVAMSIZLIK GİRİŞ İŞLEMLERİ HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN OOKY 36/5.MADDESİ KAPSAMINDA DEVAMSIZLIK GİRİŞ İŞLEMLERİ HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 36. maddesinde devamsızlık ile ilgili olarak "Madde 36- (5) (Değişik:RG-26/3/2017-30019) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır." hükmü yer almaktadır.

İlgili Yönetmelik maddesi kapsamına giren öğrencilerin 60 günlük devamsızlık süresinden yararlanabilmesi için "özürsüz devamsızlık" süresinin 10 günden fazla olmaması gerekmektedir.

İlgili Yönetmelik maddesi kapsamına giren öğrencilerin 60 günlük devamsızlık süresinden yararlanabilmesi için okul idareleri tarafından aşağıda belirtildiği gibi veri girişlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda;

1- Hastane kontrol tedavi grubu öğrencileri ile Koruma ve bakım altındaki öğrenciler "e-Okul Kurum İşlemleri /Hastanede Tedavi Gören - Koruma ve Bakım Altında Olan Öğrenci Devamsızlık Süresi Belirleme (OÖKY -36/5)" ekranı üzerinden seçilerek sisteme kayıt edilmelidir.

2- Kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler öğrenciler "e-Okul Öğrenci İşlemleri / Genel Bilgiler" ekranından "Özel eğitim durumu" bilgisinin "Kaynaştırma eğitimi alıyor" olarak seçilerek sisteme kayıt edilmelidir.

3- Tutuklu öğrenciler ise tutuklu oldukları günlerin devamsızlık girişleri yapılırken devamsızlık nedeni olarak "Tutuklanma" seçilerek sisteme kayıt edilmelidir.

Not-01: e-Okul sistemine veri girişleri yukarıda belirtildiği gibi yapıldıktan sonra mutlaka öğrencilerin devamsızlıktan sınıf tekrarına kalma durumları "e-Okul Kurum İşlemleri / Not İşlemleri / Ders Notu Girişi" ekranının raporları içerisinde yer alan "OOK07003R016-Karne Sonuç Kontrol Listesi" raporu üzerinden kontrol edilmelidir.

Not-02: e-Okul sistemine veri girişleri yukarıda belirtildiği gibi yapılan ve "OOK07003R016-Karne Sonuç Kontrol Listesi" raporu üzerinden kontrol edildiğinde durumu halen devamsızlıktan sınıf tekrarı olarak görünen öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresinin 10 günden fazla olup olmadığı kontrol edildikten sonra 1 ve 2.maddede belirtilen ekranlar üzerinde öğrenciler seçili olarak görünüyor olsa dahi önce boş olarak kayıt edilip, ardından tekrar durumuna uygun seçenek seçilerek kayıt edilmelidir.

MEB-Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - Eğitim Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Geliştirme Ekibi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum