MEB'den, evlilik izninin başlangıcı için düzenleme

MEB'den, evlilik izninin başlangıcı için düzenleme

MEB, izin yönergesinde 4 maddelik bir değişiklik yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 16.1.2013 tarihinde yürürlüğe koyduğu, daha sonra 5.4.2013 ve 13.5.2013 tarihlerinde güncellediği izin yönergesinde 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle 4 değişiklik yaptı.

ADAY MEMURLAR İÇİN YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Yönergenin ilk halinde, aday memura adaylık süresince yıllık izin verilmeyeceği hüküm altına alınmıştı. Oysaki bu düzenleme yanlıştı. Zira eğer memuriyette değerlendirilen süre var ise bu süre 1 yılı geçiyor ise aday memur da olsa, yıllık izin verilebilirdi.

MEB yanlış uygulamasını şu hükümle değiştirmiştir:

"Aday memurlardan izin süresinin hesabında değerlendirilecek süreler bakımından bir yıllık hizmet süresini dolduranlara yıllık izin verilir."

EVLİLİK İZNİNİN BAŞLANGICI

Evlilik sırasında bazen nikah tarihi ile düğün farklı olabilmektedir. Bu halde, 7 günlük evlilik izni ne zamandan itibaren başlayacaktır. MEB, diğer kurumlardan farklı olarak ilk kez bu konuda düzenleme yapan kurum olmuştur. Buna göre, iznin hangi olaydan itibaren başlayacağına memurun kendisi karar verecektir.

İşte yönergenin yeni hükmü:

"f) Memura isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde resmi nikah tarihinden, düğünün resmi nikahtan sonra yapılması durumunda ise memurun tercihi göz önünde bulundurularak resmi nikah veya düğün tarihinden itibaren yedi gün izin verilir."

GRUP BAŞKANLIKLARINA OLAN ATIFLAR DAİRE BAŞKANLIĞI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

İzin yönergesinde grup başkanlıklarına yapılan atıflar daire başkanlığına, il eğitim denetmenlerine olan atıflar ise "şahsa bağlı eğitim uzmanları ve maarif müfettişlerine" olarak değiştirilmiştir.

ENGELLİ ÇOCUĞU HASTA OLAN MAZERET İZNİ YÖNERGEDE...

2014 yılında, 657 sayılı Kanunla yapılan değişiklik yönergeye yazılmıştır. Bu husus yönergede yazmasa dahi uygulanması zorunlu bir düzenlemeydi, zira kanunla düzenleme yapılmıştı.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.