MEB'den Flaş Açıklamalar!

MEB'den Flaş Açıklamalar!

Aktif Eğitim Sendikası bugün Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz’ı ziyaret etti. Müsteşar Yardımcısı Yılmaz; ziyaret sırasında alan değişikliği geri dönüşleri, şubat atamaları, şube müdürü görevlendirmeleri, 657 sayılı KHK önce

Aktif Eğitim Sen yöneticileri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz’ı ziyaret etti.


Sendika Genel Sekreteri Sn. Mehmet Tekin, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Sn. Ergün Alimoğlu ve Genel Dış ilişkiler ve Basın Yayın Sekreteri Sn. Yakup Pelit Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Sn. Zübeyir Yılmaz’ı ziyaret etti.

Alan Değişikliği Geri Dönüşleri İçin Bakanlığın Yaptığı Çalışma

Sayın Yılmaz; “Alan değişikliği sonucu mağdur olduklarını dile getiren öğretmenler için bir kılavuz yayınlamayacağız, toplu bir müracaat almayacağız, ilgililer eski alanlarına dönmek için dilekçelerini çalıştıkları birimlerine verebilirler, bu dilekçeler değerlendirilmeye çalışılacak” dedi.

Bu durum dışında alan değişikliği için hali hazırda başka bir çalışmalarının olmadığını ifade etti.

Şubat Atamaları:

Binlerce öğretmen adayının atama beklediğine dikkat çeken Genel Sekreter Tekin, Bakanlığın Şubatta atama yapıp yapmayacağını sordu. Sayın Yılmaz gündemlerinde şubat ayında ne ilk atama nede özür grubu atamaların olmadığını, atamaların temmuz-ağustos aylarında yapılacağını dile getirdi.

Şube Müdürü Atamaları/Görevlendirmeleri:

Genel Sekreter Tekin 2012/44 nolu genelgede yer alan “öncelikle öğretmen dışı personel” ifadesinin öğretmenin yönetimde tali unsur olarak algılanmasına sebebiyet verdiğini dile getirmesi üzerine, Sayın Yılmaz, doğrudur öğretmenin yeri sınıfıdır, yapılacak görevlendirmelerde sadece şefler değil, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, APK uzmanı, tesis müdürü, mimar, mühendis, raportör ve sivil savunma uzmanın da görevlendirilebileceğini ifade etti. Görevde yükselme Sınavı ve rotasyonun bir paket olduğunu ve ders yılı sonunda uygulanacağının bilgisini aktardı.

632 Sayılı KHK Önce kadroya geçen Sözleşmeli Öğretmenlerin Durumu:

Genel Dış İlişkiler ve Basın Yayın Sekreteri Sayın Yakup Pelit 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlanmadan KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenlerin mağduriyeti ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. “Bu gerçekten telafi edilmesi gereken bir durum bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, yakın zaman içinde bu farkın ortadan kaldırılacağını” ifade eden Yılmaz, "bu konuda adalet sağlanacaktır" dedi.

Öğretmen Kariyer Basamakları:

Bakanlığın kariyer basamakları sistemiyle ilgili çalışmayı tamamlayarak, Başbakanlığa gönderildiğini, çünkü 657 ve diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını gerektirdiğini, mecliste görüşülüp karara varılacağını ifade eden Sayın Yılmaz, 2013 yılı içinde bunun gerçekleşeceğinin beklentisi içinde olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum