MEB'den 'Meclis'te torpil notu' açıklaması

MEB'den 'Meclis'te torpil notu' açıklaması

MEB'den 'Meclis'te torpil notu' açıklaması

 

04.10.2012 tarihli DHAajansı kaynaklı bir haberde, bir Milletvekilinin bir diğer Milletvekiline SayınBakanımız Ömer Dinçer'e verilmek üzere bir not ilettiği ve notta bir öğretmeninKahire'ye eğitim ataşesi olarak atanması için torpil talep ettiğibelirtilmiştir. Bununla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerekgörülmüştür.
 
Talep Sayın Bakanımıztarafından alınmamıştır. Zira, fotoğraftaki kişi de Sayın Bakanımız değildir.Taleple ilgili de bir işlem yapılması mümkün değildir. Çünkü;
 
Milli Eğitim Bakanlığıbünyesinde yurtdışına eğitim ataşesi ve müşaviri atamaları Kanun HükmündeKararname, Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan çerçeve Yönetmelik ve buna uygundüzenlenen Yönetmeliğe uygun olarak yapılmaktadır. Adaylar önce yazılı sınavagirmektedir, yazılı sınavda başarılı olanlar mülakata alınmaktadır. Mülakatı da başaranlar müşavir veya ataşe olarak atanmaktadır. Zatenaday olmanın ön koşulu da Yönetmelikte belirtilen dillerden KPDS notunun (C) düzeyindeyabancı dil bilgisi ve ayrıca en az okul müdürü olarak 3 yıl asaleten çalışmışolma şartı bulunmaktadır.
 
Kamuoyuna saygılarımızladuyurulur.
 
Basın ve Halkla
İlişkilerMüşavirliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.