MEB'den Okula Uyum Haftası Yazısı

MEB'den Okula Uyum Haftası Yazısı

10-14 Eylül 2018 tarihlerinde Okula Uyum Haftası’na yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Buna göre Okula Uyum Haftası’nda yeni okullarına gelen öğrencilerin daha kolay uyum sağlamaları amacıyla...

MEB'den okula uyum haftası programı ve yazısı:

Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizin, alışkın olduğu ev ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişi belli bir uyum sürecini gerektirmektedir. Çocuklarımızın okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını  sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce  uyum programı uygulaması yapılmakta olup son yıllarda ortaokul beşinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde uygulanmaktadır.

Buna göre ilgi Genelge doğrultusunda 2018-2019 eğitim öğretim yılının 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olması nedeniyle 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde Okula Uyum Haftası’na yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Buna göre Okula Uyum Haftası’nda yeni okullarına gelen öğrencilerin daha kolay uyum sağlamaları amacıyla okullarda çocuk-aile-öğretmen tanışma etkinlikleri, okul ile eğitim ortamını tanıma ve arkadaşlarıyla oyun oynayarak kaynaşmaya yönelik bir dizi etkinlikler yapılacaktır.

Okula Uyum Haftası kapsamında okul öncesi eğitim, ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması sürecinde yer alan yönetici ve öğretmenlerimize yol göstermek amacıyla çocuklarımızın sesi olma özelliği taşıyan ve ekte yer alan kılavuz hazırlanmıştır. Buna göre bir çocuğun ağzından uyum sürecinin genel amaçlarının, temel ilkelerinin ve ilgili süreçte yöneticilerden, öğretmenlerden ve ailelerden beklenenlerinin dile getirildiği bu kılavuzda yönetici ile öğretmenlerin yararlanabileceği program ve etkinlik örneklerine ve temel eğitimde gerçekleştirilen yeniliklere yer verilmiştir.

Uyum haftasının etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla okullardaki öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alınarak kılavuzun uygulanmasına ilişkin uyarlamaların yapılması konusunda Valiliğinizce gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve yönetici, öğretmen ve velilerin bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.
                                
Dr. Cem GENÇOĞLU
            Bakan a.                                                                                                                                                                   Genel Müdür

OKULA UYUM PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

uyum_ust_yazi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.