MEB’den sınıfta kalan öğrenci skandalı!

MEB’den sınıfta kalan öğrenci skandalı!

Eğitim sistemini tepetaklak eden Milli Eğitim Bakanlığı'nda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Sınıfını geçmesi gereken 20 bin öğrenciyi sınıfta bırakan MEB yeni bir skandala daha imza attı.

Yaptığı sınavlardaki skandallarla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı’nda, şimdi de “sınıfta kalan öğrenci skandalı” patlak verdi. Binlerce ilkokul öğrencisinin sınıflarını geçmesi gerekirken, ihmal sonucu sınıfta bırakıldıkları ortaya çıktı. MEB de, valiliklere gönderdiği bir yazıyla skandalı itiraf etti ve “Ekranların kontrol edilmemesi, tüm derslerden not girişi yapılmaması, yöneticilerin görevlerini tam ve zamanında yapmamaları neticesinde öğrenciler sınıflarını geçemeyerek mağdur olmuşlardır” dedi.

Bu şekilde 20 bin öğrencinin mağdur edildiği belirtilirken, bu öğrencilerin sessiz sedasız “TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Sistemi’yle sınıflarının geçirilmesi talimatı verildi.

PANİK TOPLANTISI

Skandalda geri dönüşü olmayan bir hataya da imza atıldığı öğrenildi. Öğrencilerin sınav sonuçları, hata fark edilmeden önce internet üzerinden ilan edildi. Skandalın kamuoyuna yansımasını istemeyen Bakanlık yetkilileri acil bir toplantı yaptı. Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı’nın katıldığı belirtilen toplantıda çözüm olarak, sınıfını geçemeyen öğrencilerin TEOG üzerinden geçirilmesi kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda taşra teşkilatlarına yazı gönderildi.

meb_skandal_belge

İŞTE O YAZI: HATA ETTİK!

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce valiliklere gönderilen “Sınıfını Geçemeyen Öğrenciler” konulu 12 Ağustos 2015 tarihli yazı şöyle:

e-okul ŞÖK (Şube Öğretmenler Kurulu) ekranlarının kontrol edilmemesi, tüm derslerden not girişi yapılmaması, yöneticilerin görevlerini tam ve zamanında yapmamaları neticesinde öğrenciler sınıflarını geçemeyerek mağdur olmuşlardır. Sınıf geçmesi gerekirken sistemde sınıf tekrarına kalan ara sınıf öğrencilerinin, ilgili yönetmelik kapsamında incelenerek gerektiğinde müfettiş incelemesi yaptırılarak sınıf geçmesi uygun olanların, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri sorumluluğunda, yetkililer tarafından sınıf düzeltmelerinin yapılarak bu tür yazıların Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” (Kaynak: Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.