MEB'den Teknik Öğretmenlere Darbe

MEB'den Teknik Öğretmenlere Darbe

MEB’İN YENİ YÖNETMELİĞİNDEN TEKNİK ÖĞRETMENLERE DARBE

Bilindiği gibi yeni Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği 07.09.2013 tarih ve 28758 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik le birlikte Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği de yürürlükten kaldırılarak daha önce Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği ile düzenlenen konular da yayınlanan Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinde, Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi ile ilgili olarak 267.maddenin  c fıkrasında “ Kurumda, “İşletmelerde Meslek Eğitimi” adı altında verilecek ek ders saati sayısı; bir alan/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıf/sınıflardaki uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünün iki katını geçemez.” Hükmü varken yeni yayınlanan Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği nde aynı husus 88.maddenin 2.bendinin c fıkrasında “İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı, bir alanda/dalda işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez. Şeklinde düzenlenerek koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde toplam ders yükünün iki katına kadar görevlendirme yapılabiliyorken bu yarı yarıya azaltılarak toplam ders yükü seviyesine indirildi.

Bunun anlamı işletmelerde koordinatörlük görevi yapan teknik öğretmenlerin bu görevleri karşılığında alacakları ücretin yarı yarıya azalmasıdır. Bu ders yükü azalması teknik öğretmenlerin norm kadro ile ilgili sorunlar yaşamalarına da yol açacaktır. Bu düzenleme ve beraberinde getirilen hak kaybı kabul edilemez. Bu teknik öğretmenlere ve teknik eğitime vurulmuş bir darbedir. Zaten zor şartlarda çalışan ve ekonomik zorluklarla baş etmeye çalışan teknik öğretmenlere büyük bir haksızlık yapılmıştır.

Türk Eğitim Sen  mesleki ve teknik öğretime büyük önem vermekte ve teknik öğretmenlerimizin sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yaklaşmaktadır. Bu hak kaybı  ve mağduriyetin önlenmesi adına da hukuki yollar dahil her türlü mücadeleyi verecektir.

 

İlgili yazımız için tıklayınız (word pdf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.