MEB'den Yönetici Görevlendirme Açıklaması

MEB'den Yönetici Görevlendirme Açıklaması

Yöneticilikte 4 yıllık süre nasıl hesaplanacak?

06.10.2015 Tarihli ve 29494 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğinin"Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar"başlıklı 28. maddesi 3. fıkrası hükümlerindeki sürenin hesaplanmasını illere gönderdiği e-maille açıkladı.

"Bilindiği gibi, 06/10/2015 tarih ve 29494 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 28 inci maddesinin 3 üncü fıkrasında; "Kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlikte geçen süreler ile yöneticilikte vekaleten ve geçici görev kapsamında geçen süreler, dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında değerlendirilmez" hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıdaki hükmün uygulanmasında oluşan tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Yönetici görevlendirmelerinin aynı unvanda dört yılla sınırlı olduğu dikkate alındığında, görev yaptığı eğitim kurumu veya farklı bir eğitim kurumunda aynı veya farklı unvanda vekaleten veya geçici olarak görevlendirilenlerin, görevlendirildikleri bu süreler asli görev unvanlarının dört ve sekiz yıllık sürenin hesabından sayılacaktır.

Ancak, öğretmen ya da yönetici iken başka bir eğitim kurumuna kurucu müdürlük, müdür yetkili öğretmenlik veya vekaleten veya geçici olarak görevlendirildiğinde bu süreler, bu eğitim kurumu yöneticiliğine asaleten görevlendirildiği takdirde dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Örnek: A eğitim kurumu müdür/müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı B eğitim kurumunda kurucu müdür/müdür yetkili olarak veya vekaleten ve geçici görevli olarak görevlendirilmesi halinde görevlendirildikleri bu süreler A eğitim kurumundaki müdür/müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı görev unvanın dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında dikkate alınacak; ancak, daha sonra B eğitim kurumuna 4 yıllığına görevlendirilmesi halinde ise bu süreler B eğitim kurumunun dört ve sekiz yıllık sürenin hesabına dahil edilmeyecektir."

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Merkez Atama Daire Başkanlığı

15100800_1_sayfa_3.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.