MEB'den yurt dışı dil kursları için süre uyarısı

MEB'den yurt dışı dil kursları için süre uyarısı

MEB'den yurt dışı dil kursları için süre uyarısı

.

Yurt içi dil kurslarına katılmayıp aşağıda belirtilen puana sahip adaylardan yurt dışı dil kursuna katılmak isteyen öğrencilerin tercihleri 9 Mart 2015 tarihinde REBUS üzerinden yapılmıştır.

 

 

9 Mart 2015 tarihinde yurt dışı dil tercihi yapamayan adayların Bakanlığımıza yapmış oldukları talepler değerlendirilmiş olup daha önce yurt dışı dil tercihi yapmayan adaylar için REBUS üzerinden yeniden tercih alınmasına karar verilmiştir.

Bu doğrultuda yurt dışında Almanca, Arapça ve İngilizce yabancı dil eğitimi alacak öğrencilerin aşağıdaki tabloda (2014 YLSY Kılavuzu s.12) yer alan dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. Aşağıdaki tabloda yer alan dil puanına sahip olmayan öğrenciler tercihte bulunsalar dahi yurt dışına çıkış işlemleri gerçekleştirilmeyecektir. Öğrenciler yurt dışında 6 (altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi görebileceklerdir. Bunun dışında herhangi bir ilave süre verilmeyecektir.

 

Yurt dışı dil kursu tercihlerine katılmak isteyen adayların dilekçelerini elden veya posta (iadeli taahhütlü) / kargo yolu ile en geç 29 Mayıs 2015 tarihi mesai saati bitimine (18.00) kadar, "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlık Merkez Bina 6.Kat C Blok 06648 Bakanlıklar/ANKARA" adresine ulaştırılması gerekmektedir. Yurt dışı dil kurslarına katılmak istediklerine dair dilekçelerini belirtilen süre içerisinde ulaştırmayan öğrenciler tercih yapamayacaklardır.

 

Süre hesaplamasında Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak olup süresi geçtikten sonra ulaşan evraklar kesinlikle işleme alınmayacaktır.

 

 

 

 

 

 

Sınav Adı

Seviye/Puan

YDS

60

ÜDS

60

KPDS

60

Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri

B1

TOEFL - IBT

65

TOEFL - CBT

183

TOEFL - PBT

513

CAE

C

CPE

C

FCE

C

PEARSON PTE

55

TELC Deutsch GmbH ve Diğer Almanca Sınavlar

B1

IELTS

5.0

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.