MEB'den zorunlu yabancı dil kararı

MEB'den zorunlu yabancı dil kararı

MEB, işitme yetersizliği olan öğrenciler için haftalık ders çizelgelerinin ortak dersler bölümünde yer alan 'Yabancı Dil'i zorunlu ders kapsamından çıkaldı

Talim ve Terbiye Kurulu'nun 12 Ocak tarihli kararına göre, özel eğitim meslek liseleri işitme ve ortopedik engelli öğrencilerin haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikler şöyle:

ANADOLU MESLEK PROGRAMI

İşitme ve ortopedik engelli öğrencilerin ders çizelgeleri, meslek liseleri yerine; 'Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde' uygulanan haftalık ders çizelgeleriyle aynı oldu. Bu kapsamda, 'Anadolu Meslek Programı' türündeki haftalık ders çizelgeleri uygulanmaya başlandı.

MUAF TUTULABİLİYORLARDI

İşitme yetersizliği olan öğrenciler ilköğretim ve ortaöğretimde, istekleri doğrultusunda yabancı dil programlarındaki bazı bilgi ve becerilerin öğretilmesinden veya dersin tamamından muaf tutulabiliyordu. Bu öğrenciler yabancı dil dersinden muaf olduklarında, seçmeli derslerden birini alarak ders saatlerini tamamlıyordu.

ZORUNLU DERSLERDEN ÇIKARILDI

Yapılan değişiklikle, işitme yetersizliği olan öğrenciler için haftalık ders çizelgelerinin ortak dersler bölümünde yer alan yabancı dil, zorunlu ders kapsamından çıkarıldı. Öğrenciler yabancı dil saati kadar 'Alan/Dal Dersleri' bölümünden veya 'Seçmeli Dersler Tablosu'ndan ders seçerek haftalık ders saatini tamamlayacak."

 
Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.