MEB'e Norm Güncelleme Tepkisi

MEB'e Norm Güncelleme Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili yaklaşırken sıkı bir atama takvimi ile gelecek yıla hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili yaklaşırken sıkı bir atama takvimi ile gelecek yıla hazırlanıyor. Öğretmenlerin il içi tayinlerini, il dışı tayinler, özür atamaları, yeniden atama ve rotasyon izleyecek. Bu sürecin sonunda gelecek öğretim yılına hazır hale gelmiş olacağız.

                Son yıllarda okulların normlarını etkileyen çok önemli değişiklikler oldu. Yeni eğitim sistemi ve okul dönüşümleri en önemli etken olarak karşımızda duruyor. Böyle bir bilgi elimizdeyken bakanlığımız, okulların güncel olmayan şu anki norm bilgileri üzerine kurduğu yukarıdaki atama takvimi ile gelecek yıla hazırlanıyor. Neresinden bakarsanız bakın bir anlam veremiyorsunuz. Bu uygulamanın, okulları da öğretmenleri de olumsuz etkilediğini bir yetkili neden göremiyor, anlamış değilim.

                Gittiğimiz okullardan çok ilginç bilgiler alıyoruz. Geçen yıl da aynı problemi aynı şekilde yaşamıştık. Ortaokula dönüşen bir okula yirmi iki sınıf öğretmeni atanmıştı. Öğrencisiyle öğretmeniyle yeni yapılan okula aktarılan öğretmenlerin, eski okullarında güncellenemeyen normlarına on bir öğretmen atanıyor. Bu durumu geçen yıldan bilen okul müdürünün üç ay önceki yazısına rağmen. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, okullardan gelen bir klasör dolusu “ihtiyacım yoktur, biline, benden günah gitti.” Yazısı da cabası.

                Bugün çok önemli atamaları çok kısa sürede problemsiz yapan bakanlığımız, üç gün için sistemi okullara açarak neden normları güncellemez? Bu norm bilgileri ile yapılacak bundan sonraki atamalar sonrası ortaya çok daha komik durumlar çıkacaktır. Basit bir işlemi zamanında yapmayarak sebep olunan yanlışı düzeltmek için tekrar başa döneceksiniz, yaptığınız binlerce yanlış atamadan ve yaşattığınız onca mağduriyetten sonra ne anlamı kalacak merak ettim. Bari rotasyonu doğru norma göre yapın da iş mahkemelik olmasın.

Talat YAVUZ

Eğiti Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum