MEB'e Sınav Görevlendirmeleri Sınırlaması Uyarısı

MEB'e Sınav Görevlendirmeleri Sınırlaması Uyarısı

MEB'e Sınav Görevlendirmeleri Sınırlaması Uyarısı

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının 24 ila 30. maddelerinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kuramlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin kararları bulunmaktadır. Kararı görmek için tıklayınız.

Bu maddeye yönelik Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Sınav komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü” başlıklı 26. maddesinde “(1) 2006/11350 sayılı Kararın 12 nci maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınavlar için aynı maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde sınav komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü görevlerine yönelik öngörülen sınırlamalar 01.09.2012 tarihinden itibaren uygulanmaz.” hükümleri ile sınav görevlendirme sınırlamaları kaldırılmıştır.

Fakat bu hükümler 2012 ve 2013 mali yılları için geçerlidir. Bu süre içinde/sonunda yapılacak toplu sözleşmelerde aksi bir karar alınmadığı ya da idare tarafından düzenleme (kanun, yönetmelik, bakanlar kurulu kararı) yapılmadığı takdirde hükmünü yitirecektir.

Çünkü 4688 sayılı kanunun 28.maddesinde “Toplu sözleşme hükümleri, sözleşmenin yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerlidir.” hükmü bulunmaktadır.

Kurul kararları kesin ve toplu sözleşme hükmünde olduğundan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarında yer alan kazanımlar eğer mevzuat hükümlerine aktarılmaz ise kaybolacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.