MEB'in "Hedefi Olmayan Öğrenciler LGS'ye Katılmasın" Talimatına Tepki

MEB'in "Hedefi Olmayan Öğrenciler LGS'ye Katılmasın" Talimatına Tepki

Okul müdürlerine "Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın" talimatına Eğitim Sen'den tepki: "H.A. hakkında gerekli yasal işlemleri derhal başlatılmalı"

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü H.A.’nın okul müdürlerine gönderdiği "Sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlayın” mesajına dair açıklama yapan Eğitim Sen, "Görevi eğitimin niteliğini arttırmak ve öğrencilerin eğitim hizmetine eşitçe erişimini sağlamak olması gereken bir yöneticinin, kendine ve okul müdürlerine biçtiği görev açıkça suçtur!" dedi.

Eğitim Sen tarafından "Salgın karşısında sınıfta kalan MEB, öğrencilere sınav dayatıyor!" başlığıyla yayımlanan yazılı açıklamada MEB'in “yapılamamış eğitimin” “başarısını” öğrencilerde aradığı belirtildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü H. A.'nın okul müdürlerine gönderdiği mesaja dair "Mesaj sadece AKP’nin eğitime bakışını değil öğrencilerimizin geleceğinin nasıl ellerinden alınmak istendiğini de tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

SINAVA KATILMAMALARI YÖNÜNDE YÖNLENDİRME İSTENDİ

Eğitim Sen, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü H. A.'nın okul müdürlerine gönderdiği mesajı paylaştı: "Kıymetli ortaokul müdürlerimiz biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta sonunda LGS sınavı var. Daha önce de paylaştığımız gibi bu sınavda herhangi bir hedefi olmayan ya da ders durumu istenmeyen durumda olan öğrencilerimizin velileri ile istişare edilerek sınava katılmamaları yönünde yönlendirme çalışmalarımızı ivedilikle takip edelim, çünkü sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir. Bundan dolayı 8. sınıf öğrenci sayımız ve bu konu ile ilgili görüş yapılan öğrenci veli görüşmelerinin her okul müdürümüz tarafından hassasiyet ile üzerinde durulması ve bir liste halinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim."

"YOKSUL AİLELERİN ÇOCUKLARI İMAM HATİP, MESLEK LİSESİ VE AÇIK LİSELERE YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR"

"Görevi eğitimin niteliğini arttırmak ve öğrencilerin eğitim hizmetine eşitçe erişimini sağlamak olması gereken bir yöneticinin, kendine ve okul müdürlerine biçtiği görev açıkça suçtur!" diyen Eğitim Sen devamında şu değerlendirmeye yer verdi: "H. A.'nın hedefi, acil uzaktan öğretimin sorunlarını gizlemek ve Liselere Geçiş Sistemi’nin amacına uygun biçimde yoksul ailelerin çocuklarını imam hatip, meslek lisesi ve açık liselere yönlendirmektir. H. A.'nın sözleri, siyasi iktidar ve kadrolarının, yarınlarına güvenle bakamayan öğrencileri nasıl gözden çıkardığının resmidir! Eğitim Sen olarak MEB’e çağrımız, H. A. hakkında gerekli yasal işlemleri derhal başlatmasıdır. Öğrencilerimizin eğitim hakkı için, gençlerimizin yarınlara güvenle bakabilmeleri için tüm örgütlü gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir." (Evrensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.