MEB'in Hiçbir Mülakatı Objektif Olamaz!

MEB'in Hiçbir Mülakatı Objektif Olamaz!

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, TBMM'de görüşülen dershanelerin kapatılması yasa tasarı konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, TBMM'de görüşülen dershanelerin kapatılması yasa tasarı konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Sendika olarak bu yasa tasarısını ihtarname etmek amacıyla bazı şehirlerde sınıfları ayrılarak yapılan eylemlere katılmayacaklarını belirten Bahçe, "Sendikamız hiçbir zaman sebep ne olursa olsun talebeyi mağdur etmeyecektir. Hangi büyük problem olursa olsun aza öğretmenlerimizin sınıfları boşaltarak eylem yapmalarını tasvip etmiyoruz. Kendi meşru haklarımızı almaya çalışırken sınıflardaki günahsız öğrencilerimizin eğitim alma hakkını engellemeyeceğiz. Eylem yapacaksak hafta sonları ve ders çıkışları bizi bekliyor. Aktif eğitim sen mensupları asla eylem yapmak için sınıfı terk etmeyecekler." 


Osman Bahçe, gündemdeki konular ve Meb Yasa Tasarısı konusunda görüşlerini ifade etmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Barcelo Otel'de tertip eden basın toplantısında konuşan Bahçe, kamuoyunda dershanelerin kapatılması olarak malum yasa konusunda değerlendirmelerde 


"FİŞLEMELER, TASFİYELER VE KIYIMLARLA ANILAN BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN HİÇBİR MÜLAKATI OBJEKTİF OLAMAZ"


Fişlemeler, tasfiyeler ve kıyımlarla anılan bir Meb'nın hiçbir mülakatının objektif olamayacağı kanınını dile getiren Bahçe, "Bakanlık yasa tasarısına aday öğretmenlerin adaylıklarının birinci yılında sözlü veya yazılı imtihan alınması maddesi vardı. Komisyondan Meclis'e geçerken 'veya' ifadesi 've' olarak değiştirildi. Birincisi henüz iyiydi. En azındın kamuoyu baskısı veya yönetimin ben vicdanlı olmak istiyorum kimseyi kıymak istemiyorum şeklinde insafa gelmesi halinde mülakat iptal edilebilirdi. Yazılının inşa edilmesi mülakata gerek yok mananını çıkarabilirdi. 'Veya' ifadesinin 've' olarak değiştirilmesi her halükarda sözlü sınavın yapılacağı akıbetini getirdi. Mülakatların sabıkasının bu kadar kabarık olduğu bir ortamda on binlerce öğretmen adayının mülakatla kadroya geçecek olmasını asaletini alacak olması bir yıkımın ayak sesleri olarak, bir kıyımın kırımın ayak sesleri olarak düşünülebilir."


Meb'nın havuz problemlerini çözmek yerine her geçen gün büyüterek milleti ve kamuoyunu ve eğitimcileri rahatsız ettiğini anlatan Bahçe, "Sayın Ömer Dinçer döneminde 652 sayılı yasa kararında kararname ile ne yapıldı bütün yöneticiler ve il milli eğitim müdürleri merkez örgütündeki şube müdürü ve üstü bütün bürokratlarımızı şahsa bağlı kadrolarla havuz deyim edilen yere aldılar. Bu yöneticiler kendi istekleri dışında görev yapamaz hale getirildi. Pasifize edildiler. Bakanlığın müessesesel hafızası sıfırlandı. Bu kadar insan deneyim ve birikimin zirvesindeyken bu deneyim ve birikimden milletin yararlanmasına mani olundu. Yaklaşık 300 bürokratın hiçbir iş yapmadan aylık almasına sebep olundu ve ülkemiz ekonomisi zarar gördü. 


"İNEĞİNİ SATAN TEYZEMİZİN ÇOCUĞU ÖLENE KADAR ÇOBANLIĞA MAHKUM EDİLMİŞ OLACAK"


Kamuoyunun dershanelerin dönüştürülmesi adı altında kapatılması çalışmasının kime hizmet edeceğini halen anlayamadığını belirten Bahçe, "Gerek hükümetimizden gerek bakanlıktan hiçbir yetkili şeffaf ve net bir şekilde dershaneleri şunun için kapatıyoruz diyemediler. Mesela Sayın Başbakanımızın bir teyzenin ineğini satmasından dolayı dershaneleri kapatacağız diye bir beyanatı vardı. Bir teyzenin ineği için milyonlarca vatan evladının geleceğini karartacak bir tertip etmeyi yapmak yerine sosyal devlet olarak şuanda okul dönüşümlerinde her bir öğrenci için yapacağınız sosyal desteği ineğini satacak teyzenin çocuğuna yapsaydınız olmaz mıydı? Eğer niyet teyzenin çocuğu ve ineğini kurtarmaksa bu mümkündü. 


Açıklamanın ardından Bahçe, basın mensuplarının soruları cevapladı. Bir gazetecinin, "Kanun tasarısı konusunda birkaç şehirde eylemler düzenleniyor. Sendika olarak bu konudaki tavrınız ne olacak?" sorusuna Bahçe, "Ülke genelinde iş bırakma eylemleri oldu. Tasarıyı ihtarname amacıyla. Sendika olarak kuruluşumuzda bir kısım temel ilkeler belirledik. Hiçbir zaman siyasallaşmayacağız yanında veya karşısında olma gibi bir ön kabulü benimsemeyeceğiz. Doğru olan herkesi alkışlama ve yanlış olarak herkesi eleştirme. Sendikamız asla sebep ne olursa olsun talebeyi mağdur etmeyecektir. Hangi büyük problem olursa olsun aza öğretmenlerimizin sınıfları boşaltarak eylem yapmalarını tasvip etmiyoruz. Kendi meşru haklarımızı almaya çalışırken sınıflardaki günahsız öğrencilerimizin eğitim alma hakkını engellemeyeceğiz. Eylem yapacaksak hafta sonları ve ders çıkışları bizi bekliyor. Aktif Eğitim Sen mensupları asla eylem yapmak için sınıfı terk etmeyecekler.iş bırakma tarzı bir eylem yöntemini şuan da benimsemiyoruz temel ilkelerimizden biri olarak." cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.