MEB'in para toplama kararsızlığı

MEB'in para toplama kararsızlığı

MEB, bir karar ver para toplanacak mı? Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü velilerden para toplamaya ilişkin yazıda karar veremedi

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü velilerden para toplamaya ilişkin yazıda karar veremedi

"MEB: Kurs için para toplamayın " haberimizde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 15.10.2015 tarih ve 10452928 sayılı yazıları ile"...Destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemesi, görevli yönetici ve öğretmenlere ise hiç bir şekilde 657 sayılı kanunda yer alan hükümler dışında ücret ödenmemesi, ayrıca kişilere ücret dışında fayda sağlayıcı her türlü eylemden kaçınılması gerekmektedir."açıklamasında bulunarak yetkilileri uyarmıştır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Destekleme ve yetiştirme kursları e-Kılavuzunun "Genel Esaslar" başlıklı bölümü 1.9 maddesindeki; "1.9. Açılacak DYK'larda öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmez."hükümlerinde de açıkça ücret talep edilemeyeceği belirtilmiştir.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığı para toplanmayacak, Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ücret talep edilmeyecek demesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 19.10.2015 tarih ve 10590369 sayılı yazıları ile MEB bünyesindeki işçi kadrolarındaki personele yetiştirme kurslarında fazla çalışma yaptırılamayacağını belirttikten sonra "Ancak kursa katılan öğrenci velilerinden toplanan paralardan ödeme yapılıp yapılamayacağının ilgili mevzuatına göre değerlendirilmesi gerekmektedir." şeklinde açıklama da bulunmuştur.

Kısacası Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü velilerden para topla lakin bu parayı personele ödeyeceksen ilgili mevzuatına bak demektedir.

İşte o yazı;

 

Ahmet KANDEMİR

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.