MEB'in Yazılım Öğretme Projesi Ranta mı Dönüştürüldü?

MEB'in Yazılım Öğretme Projesi Ranta mı Dönüştürüldü?

Milli Eğitim Bakanlığı, yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'yi 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki 1 milyon öğrencinin ücretsiz erişimine sunacak. Öte yandan MEB'in bu adımına yazılımcılardan tepki yağdı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Teknoloji Grubu (BTG) arasında 5 yıl süreli iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolle yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'nin, Bakanlığa bağlı 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki bir milyon öğrenciye ücretsiz erişimi sağlanacak.

Yazılımcılardan MEB'e eleştiri: Açık kaynaklı ve ücretsiz yazılımlarla neden tanıştırılmıyor?
Öte yandan yazılım sektöründe aktif çalışan yazılımcılardan MEB'in bu adıma yüzlerce eleştiri geldi. Ücretsiz olan açık kaynak yazılım dillerinin neden öğretilmediği konusunda eleştiri yağmuruna tutan yazılımcılar, lisansının tanesi 13 bin TL'yi aşan Embarcadero Delphi yazılım dili yerine bedava olan yazılım dillerinin kullanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yazılımcılar Delphi'nin popülaritesini de yitirdiğinden bahsederek çocukların zamanının heba olacağını ve daha masrafsız ileri düzeyde olan dillerin çocuklara daha faydalı olacağını dile getirdi.

Akıllarda soru işaretlerine neden oldu
Öte yandan hem ileri düzeyde, hem de ücretsiz açık kaynaklı yazılım dilleri yerine lisansı çok pahalı olan Delphi'nin çocukların eğitimi için seçilmesi, çocukların zamanından ve devletin kasasından bu kadar para harcanması akıllarda soru işaretlerine neden oldu. 

İşte MEB'e yönelik o eleştiriler:

YeniAkit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum