MEB'in yönetici talimatını anlamayan il müdürleri

MEB'in yönetici talimatını anlamayan il müdürleri

İl MEM'ler Bakanlık Emirlerini Takmıyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay kararı sonrası iki talimat gönderdi İl Milli Eğitim Müdürlüklerine. Bunlardan birincisi Danıştay kararı gereği yeni bir düzenleme yapılıncaya kadarmüdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmesi yapılmaması içerikliydi.

Diğeri ise Danıştay kararı sonrası müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendiremezsiniz bu süreçte işlerin aksamaması için şu anda görevde olan müdür başyardımcısı/müdür yardımcılarından istifade edin onların yerine görevlendirme yapılana kadar onlardan istifade edin, görevlerine devam etsinler içerikli.

Cümle aynen şöyle:

"Bu çerçevede, oluşacak yönetim boşluğunun önüne geçilerek eğitim-öğretim hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi bakımından, Yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yeniden yapılacak düzenlemeye göre görevlendirilecek müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının göreve başlayacakları tarihe kadar, mevcut müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarından da yararlanılarak bu görevlerin aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir."

Fakat her geçen gün illerden telefonlar mailler geliyor. 4 yılını dolduran yöneticilerin ilişikleri kesiliyormuş, öğretmen olarak tercih yapmaları isteniyormuş.

İl Milli Eğitimlerin bu yazıyı anlamadıklarına imkan vermiyoruz. Bu uygulamalarının nedeni olsa olsa kendilerini bu göreve getirenlere minnet borçlarını ödemek için, şirin görünmek için çaba harcamalarıdır.

İyi de sayın müdür;

Eğer diyorsanız ki 4 yılları doldu yasal düzenleme bunu söylüyor. Yasayı uyguluyoruz... O zaman size şunu söyleyelim yasa 4 yılını dolduran bu öğretmenler aynı okulda yöneticilik yapamaz demiyor. Siz müneccim misiniz ki peşin karar veriyorsunuz? Bu kişilerin yeniden aynı kurumda görev yapmayacaklarını nereden biliyorsunuz?

Yaptığınız yanlış ama hukuka bağlılığınızdan bu uygulamaları yaptığınızı düşünerek iyi niyetli olalım.

O zaman sizi uyarıyoruz: Danıştay kararı gereği mevcut yani sözde müdür teklifi ile görevlendirdiğiniz müdür başyardımcılarının/Müdür yardımcılarının görevlendirmeleri de sona ermiştir.

Kaldı ki siz orada bakanlığı temsil ediyorsunuz kişileri ya da başka örgütleri değil. O zaman bakanlığın yazılı emirlerine talimatlarına uymak zorundasınız.

Bu hatadan dönün. Daha dün Balıkesir'den arayanlar oldu. Bugün de Hatay, Trabzon ve Antalya'dan... Diğerlerinin de duyması ve bu saçma yoldan dönmeleri ümidiyle...

Maksut BALMUK

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum