Mecliste Vekiller Birbirine Girdi: Şerefsiz, kancık pkk’lı katillerin affını...

Mecliste Vekiller Birbirine Girdi: Şerefsiz, kancık pkk’lı katillerin affını...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) MHP ve HDP grupları arasında tartışmada milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü.

Gündem dışı konuşmalar sırasında yaşanan terör tartışması sonrasında TBMM Genel kurulu karıştı, MHP ve HDP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı. MHP ve HDP milletvekillerinin tartışması arbedeye dönüştü. Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle kavganın büyümesi önlendi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili CHP'li Levent Gök başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ceza infaz yasası düzenlemesini eleştiren HDP milletvekillerine, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği, 5 sevilin şehit olduğu saldırı üzerinden yanıt verdi. Enginyurt, "5 Kürt vatandaşı, Diyarbakır'da bir pusuda hayatlarını kaybetti. Hiç kimse PKK'lı hainlerin affını bu Meclis'ten beklemesin. Terör sevicileri lanetliyorum" dedi.

Enginyurt sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu: 

"İnfaz yasası görüşülürken, Kulp da şehit olan Kürt kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Pkk’lı katillerin affını kimse bu meclisten beklemesin. Böyle bir af olmayacaktır. Türk Milliyetçileri olarak, hdp vekillerinin saldırılarına karşı cevabımızı en ağır şekilde verdik.

Şerefsiz, kancık pkk’lı katillerin affını kimse bu meclisten beklemesin. Türk Milliyetçileri böylesi bir af çıkmasına müsade etmeyecektir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.