Mehmet Akif İnan Külliyesi'nin Temelleri Atıldı

Mehmet Akif İnan Külliyesi'nin Temelleri Atıldı

Memur-Sen Mehmet Akif İnan Külliyesi'nin Temelleri Atıldı

Memur-Sen’in Arakanlı yetimler için Bangladeş'te yaptırmayı planladığı 300 kişilik külliye ve yetimhanenin temeli düzenlenen törenle atıldı.   Yaklaşık bir yılda tamamlanması planlanan külliyeye Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan'ın adı verilecek. Külliye ve yetimhanede, Arakanlı yetimler kalacak. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, külliyenin temelini atmış olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Memur-Sen, ülkedeki iç karışıklık ve zulüm nedeniyle Bangledeş’e göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslüman çocukların eğitim ve barınma ihtiyaçları için yapmayı planladığı Külliyenin temeli atıldı. Bangladeş-Myanmar sınırındaki Coz'x Bazar kentinde yapılacak külliyenin temel atma töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, tarihi bir ana şahitlik ettiklerini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Kaytan, “Memur-Sen olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çok önemli bir zaman dilimine şahitlik ediyoruz. Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan adına yapacağımız 6 bin 200 metrekarelik alandaki külliyede ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz çocukların barınma ve eğitim ihtiyacı karşılanacak. Bangledeş mimarisine uygun olarak bir yılda tamamlanacak 300 kişilik külliye ve yetimhane çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak” dedi.  

Her Memur-Sen Üyesi Yetimlere Koruyucu Aile Olacak

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yetimhane projesini hayata geçirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gündoğdu, yetimhanede, Myanmarlı öksüz ve yetim çocukların yanı sıra Coz'x Bazar'da yaşayan ve yardıma muhtaç olanların da kalacağı bilgisini verdi. Gündoğdu, külliye projesinin uzun vadeli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Külliye tamamlandığında 300 ihtiyaç sahibi, öksüz ve yetimin barınma ve eğitim ihtiyacı karşılanacak. Burada barınacak 300 yetim için 'koruyucu anne-baba' uygulaması başlatacağız. Üyelerimizden dileyenler, oradaki bir yetimin masraflarını karşılayabilecek. Yine onlara burs vereceğiz. Projenin başarıya ulaşması halinde dünyanın başka coğrafyalarında da benzer uygulamaları hayata geçireceğiz.”

Temel atma törenine Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet  Kaytan, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ortaköy, bölge yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.