Mehmet Akif İnan, Memleketi Şanlıurfa’da Anıldı

Mehmet Akif İnan, Memleketi Şanlıurfa’da Anıldı

Mehmet Akif İnan, Memleketi Şanlıurfa’da Anıldı

Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, vefatının 13. yılında memleketi Şanlıurfa’da anıldı.Memur-Sen İl Temsilciliği veŞanlıurfa Belediyesi tarafından Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen “Mehmet Akif İnan’ı Anma ve Şiir Dinletisi”nde davetlilere Akif İnan’ın kişiliği, edebi yönü başta olmak üzere birçok özelliği yakın dostlarına anlatılırken, şiirleri de seslendirildi.

 

Akif İnan’ın Belgeseli Yapılacak

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan adına bir belgesel çalışması yapma hazırlığında olduklarını söyledi.

Mehmet Akif İnan’ın 1992 yılında Eğitim-Bir-Sen’i, 1995 yılında ise Memur-Sen’i kurduğunu hatırlatan Gündoğdu, memur sendikacılığının temellerini atan İnan’a minnettar olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Şair İnan, Mescid-i Aksa şiiriyle insanların gönlünde ‘Kudüs Şairi olarak adeta taht kurdu. O’na yakışır şekilde onlarca Filistin mitingi yaptık. Onlarca kez Filistin’e yardım kampanyalarına öncülük ettik. Yardım kuruluşlarıyla onlarca Filistinliye de sahip çıktık. Bu seneye kadar yurtdışına eser yapmaya yasal yetkimiz yoktu, bu yıl onu da aldık. Mehmet Akif İnan adına Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te 200 öğrenci kapasiteli yetimhane yapıyoruz. İhtiyaç için belirlenen paranın büyük bir kısmını genel merkezimiz ayırdı. Kalan küçük miktar da umuyorum kısa sürede temin edilir. Bu yetimleri, hayata atılıncaya kadar Memur-Sen ailesi olarak sahipleneceğiz. Şimdilerde ise Suriye’ye yardım kampanyasına destek veriyoruz. Bize sığınan komşumuza iyi ev sahipliği yaptığımız kanaatindeyim. Ama ülkemize ve evimize gelemeyen ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimiz de bizi bekliyor. Bizim adım atmadığımız yere kimsenin gitmesi de mümkün değil, bu bilinçle desteklerimizi sürdürelim.”

Konuşmasında kılık-kıyafet yönetmenliğine de değinen Gündoğdu, “1930 yılında kadına seçme hakkı, 1934 yılında seçilme hakkı vermişiz. Yıl 2013, Başbakan’ı seçen kadın, ne giyeceğini seçme hakkına hala sahip değil” dedi.

Ahmet Gündoğdu, söz konusu yönetmenliğin bir an önce değiştirilmesini hükümetten beklediklerini belirtirken, konuyla ilgili 10 milyon imza kampanyası düzenledikleri hatırlattı.

Yoğun Katılım

Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Atçı’nın da birer konuşma yaptığı program, Akif İnan’ın hayatının slayt eşliğinde anlatılmasıyla devam etti.

Anma etkinliğine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, çeşitli kamu kurum ve kuruluş amirleri ile Mehmet Akif İnan’ın sevenleri ve yakınları katıldı. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve ekibinin tasavvuf musikinden eserler seslendirdiği gecede, Mehmet Akif İnan’ın torunu İsra Nur İnan da dedesinin şiirini okudu. Ardından Şanlıurfalı şairler Akif İnan’a ait şiirleri seslendirdi.

Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, 2000 yılında memleketi Şanlıurfa’da vefat etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.