Mehmetçik hainleri kendi mevziinden vuracak

Mehmetçik hainleri kendi mevziinden vuracak

Burseya Dağı'nı ele geçiren TSK ve ÖSO birlikleri rotayı Afrin'e çevirdi. Öncü birlikler karadan ilerlerken stratejik tepedeki mevzilere yerleşen topçular, PYD/YPG'li teröristleri tepeden avlayacak

Zeytin Dalı harekatının önemli noktalarından Burseya Dağı'nı ele geçiren TSK ve ÖSO güçleri YPG'nin bıraktığı mevzileri Afrin yolunda kullanacak. TSK topçuları Burseya'daki mevzilere konuşlanırken Obüsler Burseya-Afrin güzergahındaki birliklerin ilerleyişi sırasında PYD mevzilerini buradan vuracak.

METİ TİMLERİ BÖLGEDE

PYD'nin geri çekilmesinin ardından el yapımı tuzaklı bombalara karşı METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi) Timleri de Burseya ve çevresine girdi. Dağ temizlendikten sonra PKK'nın kazdığı tüneller, mevziler imha edilecek. METİ Timleri meskun mahal operasyonlarında görev alacak.

ÜS BÖLGESİ İNŞA EDİYOR

Burseya Dağı'na 8 tank ve 12 zırhlı araç sevk edilirken TSK, tepeye üs bölgesi inşa etmeye başladı. Kule bittiğinde yaklaşık 8 kilometre çapındaki alan kuş bakışı görülebilecek.

İnlerinde temizlik harekatı

Teröristlerden temizlenen bölgedeki tünel ve hendeklerin görüntüleri ortaya çıktı. Teröristlerin, insan boyunda kazılan hendek ve tünelleri kaçış yolu olarak kullandıkları tespit edildi.

300 metrelik tünel

Yaklaşık 90 santimetre kalınlığında, 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde betondan yapılan tünellerde televizyon dahi bulunurken teröristler kum ve taşlarla kapladıkları bu yapılar sayesinde olası hava harekatlarından korunmaya, buralardan Mehmetçiğe saldırmaya çalışıyordu. Öte yandan dağın düşürüldüğü anlarda zirvede bir teröristin yakalanma anı cep telefonu tarafından kaydedildi. Görüntülerde yakınlarda süren çatışmaların sesi de duyuldu.

Temel Paşa zafer tepesinde!

15 Temmuz'da 'FETÖ'yü vurun', 20 Ocak'ta "PKK-PYD-YPG'yi yok edin" emri veren Korgeneral Temel, Burseya'ya çıktı!

Zeytin Dalı Harekatı'nı yöneten İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, önceki gün yoğun çatışma sonrası PKK/YPG'li teröristlerden arındırılan Burseya Dağı'na giderek incelemelerde bulundu, bölgenin durumunu yerinde gördü. TSK unsurlarını da denetleyerek moral veren Korgeneral Temel, beraberindeki komutanlarla Burseya Dağı ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleriyle tahkimatı değerlendirdi, askerlerine büyük motivasyon kaynağı oldu.

ASKERLERİNE EN 'BABA' MORAL

Askerlerin kendisine 'Temel Baba' dedikleri, harekatın komutanı Metin Temel, Mehmetçiğe moral oldu.

Havadan ates cemberine alındı!

Zeytin Dalı harekatının 11. gününde 'süpürme' operasyonunda 'bitirme' aşamasına geçildi, Mehmetçik Afrin'e doğru ilerleyişini hızlandırdı. Jetler, Afrin kent merkezinin çevresindeki terör hedeflerini vurdu. TSK VE ÖSO RACO'ya gidiyorMinnag Havaalanı ve çevresi ile Tel Rıfat bölgesindeki 2 kritik terör üssü de savaş uçaklarımız tarafından imha edildi. TSK gece boyunca 44 hedefin bombalandığını 40 teröristin öldürüldüğü açıkladı. Böylece toplamda 597 terörist etkisiz hale getirildi. ÖSO araçlarla Raco'ya doğru gidiyor.

REVİR ELE GEÇİRİLDİ

Askerler tarafından arama-tarama sırasında teröristlerin kullandığı ve içi ilaç dolu gizli bir revir buldu. Yaralı YPG'lilerin burada tedavi edildikleri öğrenildi.

915. TEPE DE TAMAM!

Afrin'in batısındaki Raco belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe dün öğle saatlerinde YPG'li teröristlerden alındı. Böylece Afrin'in beş beldesinde 15'i köy, biri köy altı yerleşim ile 5'i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Cinderesi çevresinde terör mevzileri bombalandı.

ALÇAKLARDAN KİLİS VE REYHANLI'YA 2 ROKET

Kilis'in Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytin bahçesine Afrin bölgesinden atılan roket düştü. Hatay Reyhanlı Gültepe Mahallesi'ndeki boş bir alana da teröristler tarafından atılan roket isabet etti. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Teröristlerden arındırılan Afrin kırsalında teröristlerin gizlendiği yerlerde mayın ve bomba araması yapılıyor.

Kılıçdaroğlu'na özel MPT-76 pozu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yerli silahımız yok' gafı gündem oluştururken ele geçirilen Burseya Dağı'ndan çok manidar bir fotoğraf geldi. Mehmetçik ele geçirilen terör örgütü mevzisinden yerli silahımız MPT-76 ile poz verdi.

PKK'nın istihbarat merkezi ele geçirildi

Burseya Dağı'ndan sonra ele geçirilen Kestel Cundo Köyü'nde PKK'nın istihbarat merkezi olarak kullandığı bina dikkat çekti. Köyde terör örgütünün hem istihbarat hem de işkence merkezi olarak kullandığı binadaki işkence aletleri kısa bir süre önce taşınmıştı.

ATAK'lar Cirit ile hainleri avladı

Zeytin Dalı harekatının 11'inci gününde milli T129 ATAK taarruz helikopterleri hainleri teker teker avlamaya devam ediyor. Kara unsurlarınca lazerle titizlikle işaretlenen hedefleri vuran ATAK helikopterleri, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" füzelerini de kullanıyor.

Fırat'ın doğusundan DEAŞ'lıları getirdi

PYD/PKK'dan yeni hamle! Terör örgütü Afrin'e Fırat Nehri'nin doğusundan yeni DEAŞ'lı gruplar getirdi. Kaçacak yeri kalmayan, ülkesine dönemeyen ancak savaşma ve bomba yapma kabiliyeti yüksek DEAŞ'lıları kendine çalıştıracak olan örgüt, DEAŞ'lıların isimlerini terörist listesinden çıkarmayı da vaat etti.

Hendekçilerin korkulu rüyası Tamkar Afrin'de!

Zeytin Dalı Harekatı'na, yüz akımız 'milli silahlar' damga vurmaya devam ediyor. MKE tarafından yerli üretilen Mayınlı Sahalarda Geçit Açma Sistemi (TAMKAR) Afrin'de araçların mayınlı sahalarda güvenli geçişi için kullanılıyor.

Türk bayrakları götürülüyor

Kilis İl Özel İdaresine bağlı kamyon ve iş makinelerine yüklenen Türk bayrağı direkleri, çok sayıda askeri zırhlı araçlar ile birlikte Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan geçilerek Suriye'nin Azez kenti sınırlarında yer alan Burseya Dağı'na götürüldü.

Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.