Memur Arkadaş, İhanete Karşı SUSMA!

Memur Arkadaş, İhanete Karşı SUSMA!

Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsrafil BAYRAK'ın açıklaması.

Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsrafil BAYRAK, 4 Nisan 2015 Cumartesi Günü Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak olan “Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma” yürüyüş ve mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yıllarca eğitim gördün, sınavlara girdin, milyonlarca kişinin arasından seçilerek kamuda çalışmaya hak kazandın ama hep sen hedefte oldun! SUSMA!

Kimi zaman “Memur Zihniyeti” diyerek küçümsediler, kimi zaman “Yan Gelip Yatmakla” itham ettiler ama ülkemizin bugünlere gelmesindeki çabanı, emeğini, katkını görmediler! SUSMA!

Hastanede, okulda, camide, belediyede, ormanda, kütüphanede, postanede, yolda, köprüde, barajda, vergi dairesinde, velhasıl her yerde sen vardın ama fark etmediler! SUSMA!

Hain kurşunlara hedef olan da, okul yolunda soğuktan donan da, madenlerde göçük altında kalan da sendin ama sesini duymadılar! SUSMA!

Vasıfsız işçiden bile daha düşük maaş verdiler ama kamu işleyişindeki her türlü aksaklığın sorumlusu olarak seni toplumun önüne attılar! SUSMA!

Yetki verip toplu sözleşme masasına gönderdiklerin, işyerlerinde sendikacı olduklarını iddia ettiler ama iktidarın karşısında diz çöktüler, sana ihanet ettiler! SUSMA!

Tayinlerle yıldırmayı, vaatlerle kandırmayı, haksız terfilerle sesini kısmayı denediler! SUSMA!

Bir yıl için 123 lirayı, %3+3’leri reva gördüler,  ihanetin adını tarihi başarı koydular ama haberleşmeye %40, yol parasına %18, meyve, sebzeye %13, ekmeğe %11 zammı görmezden geldiler! SUSMA!

Matematiğin kurallarını dahi hiçe saydılar, “%5,2’lik maaş zammı, %8,2’lik enflasyondan büyüktür” dediler! SUSMA!

Hazırladıkları her kanunla kazanılmış haklarını geriletmeye çalıştılar ama feryadına kulak tıkadılar! SUSMA!

Seni korkutarak, üzerinde her türlü baskıyı oluşturarak iradene gem vurmaya çalışıyorlar! SUSMA!

Şimdi ise en önemli kazanımını, İş Güvenceni elinden almak istiyorlar. Seninle ilgili olumlu mahkeme kararlarını uygulamaktan kaçmak istiyorlar.  İşçi, memur ayrımını kaldırıp, “Kıdem tazminatını, ihbar tazminatını ödersiniz, kapıya koyarsınız. Bu yeni anayasa ile memur, işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazım” diyorlar! SUSMA!

Ey Memur Arkadaş!

4 Nisan 2015 Cumartesi Günü saat 12.00’da Toros Sokak’tan başlayacak yürüyüşümüze ve saat 14.00’da Kolej Meydanı’nda yapacağımız mitinge sende katıl!

İş güvencene sahip çık!

ARKADAŞ, İHANETE KARŞI BİZ SUSMAYACAĞIZ, SEN DE SUSMA!

 

                İsrafil BAYRAK

Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi

      Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.