Memur maaşları enflasyon farkına koşuyor

Memur maaşları enflasyon farkına koşuyor

Memura Pazartesi günü enflasyon farkı çıkar mı? TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarını 5 Nisan 2021 Pazartesi günü açıklayacak.

Memura Pazartesi günü enflasyon farkı çıkar mı?

Mart ayı enflasyon rakamları 5 Nisan Pazartesi günü açıklanacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisi için enflasyon farkının oluşup oluşmayacağı ise TÜİK'in açıkladığı rakam ile netleşecek.

YILIN İLK İKİ AYINDA %2,6 OLDU

TÜİK'in tüketici fiyatlarında ocak ayında 1,68 olarak açıkladığı enflasyon rakamı şubat ayında yüzde 0.91 oldu.. Böylece 2021'in ilk iki ayında enflasyonda gerçekleşen kümülatif artış yüzde 2.6'ya ulaştı. Memurlar yılın ilk altı ayı için yüzde 3'lük zam almışlardı.

İSTANBUL ENFLASYONU 'MEMURA FARK GELİYOR' DİYOR

İstanbul Ticaret Odası (İTO), mart ayı enflasyon rakamını açıkladı. İTO'nun rakamlarına göre mart ayında enflasyon %1,13 arttı. TÜİK rakamaları İTO'nun rakamlarına benzer şekilde gelirse milyonlarca memur ve emekli için yılın 3. ayı olan mart ayından itibaren enflasyon farkı oluşmaya başlayacak.

EKONOMİSTLER İTO'NUN YARSINI İŞARET ETTİ

Anadolu Ajansı 'Enflasyon Beklenti Anketi' mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 0,53 artmasını bekliyor. AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Nisan Pazartesi günü açıklanacak mart ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

BAZI KURUMLARDA ZAMLAR YÜZDE 30'U GEÇİYOR

Enflasyon rakamları gerek sokakta vatandaşın tartışması gerekse de muhalefetin rakamların daha yüksek olduğunu ifade etmesine karşın bazı kurumlarda yapılan yıllık zam oranları %30'u geçiyor.

Örneğin vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün sosyal medyadan Takasbank yönetim kurulu üyelerine aylık %36 zam yapıldığını ifade etti. Bingöl açıklamasında "Takasbank yönetim kurulu üyelerine geçen yıl aylık net 11.000? verilirken bu yıl bu tutar %36,36 zamlanarak 15.000? yapılmıştır. Ne diyordu şair:
“Herkesin bir derdi var; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası küçük..
.” ifadelerini kullandı.

3-047.jpg

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE YÜZDE 33 ZAM

Bir başka zam haberi de Borsa İstanbul'un Genel Kurul toplantısında, yönetime giren Ahmet Ali el-Hammadi'nin teklifiyle üyelerin aldığı 'huzur hakkı'na yüzde 33 zam yapılması olmuştu. Kılıçdaroğlu bu zammı grup toplantısında değerlendirirken gerçek enflasyonun bu rakama yakın olduğu için bu şekilde zam yapıldığını ifade etmişti.

MEMURLAR %3'Ü GEÇERSE ENFLASYON FARKI OLUŞACAK

Enflasyon tartışmaları devam ederken pazartesi günü açıklanacak olan TÜİK rakamları memurlar ve emekliler için enflasyon farkının şimdiden oluşup oluşmayacağını netleştirecek. AA finans beklenti anketi gibi % 0,53 bile yükseliş gelse mart ayı itibariyle memurlar için enflasyon farkı oluşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AYLAR (2021)TÜFEÜFE
OCAK1,682,66
ŞUBAT0,911,22
MART  
TOPLAM2,63,88

(sgkrehberi.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.