Memur-Sen Heyetinden TBMM'de Torba Kanun Mesaisi

Memur-Sen Heyetinden TBMM'de Torba Kanun Mesaisi

Memur-Sen Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine yönelik beklenti ve taleplerini aktarmak için komisyon çalışmalarına katıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine yönelik beklenti ve taleplerini aktarmak için komisyon çalışmalarına katıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki heyet, Meclis’te görüşülen kanun teklifi çalışmalarında, Memur-Sen’in ısrarla dile getirdiği 1. dereceye 3600 ek gösterge, bayram ikramiyesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması başta olmak üzere, çalışma hayatına yönelik sorunların çözümü için taleplerini iletti. Bir süredir EYT için yoğun mesai harcayan SGK personeline yönelik tazminat verilmesi, YHS’nin GİH sınıfına geçirilmesi, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının tanınması gibi konular da Memur-Sen tarafından komisyona sunulan teklifler arasında yer aldı.

Kira ve emtia artışları başta olmak üzere, kamu görevlilerinin enflasyon karşısında azalan alım gücünü artırmak için en düşük devlet memuru aylığının günün şartlarına uygun hâle getirilmesi, yüksek yargı mensuplarına verilen ek tazminatların, kamudaki avukat, şube müdürü, müdür, öğretmen, akademisyen başta olmak üzere, diğer hizmet sınıflarındaki personele de ödenmesi, düşen alım gücünün bu suretle artırılması gerektiği kaydedildi. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgede görevli bütün kamu görevlilerine fazla çalışma ücreti ve tazminatların tavan miktardan ödenmesi gerektiği aktarıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal devlet ve çalışanıyla büyüyen devlet anlayışıyla; çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözüldüğü ve çözülmeye devam ettiği bu süreçte, kamu görevlilerimizin sorunlarının kalıplaşmadan çözüleceğine ve enflasyon karşısında gelir kayıplarının önleneceğine inanıyoruz” dedi.

torbatalepler.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.