Memur-Sen Hükümet Sözcüsü Mü?

Memur-Sen Hükümet Sözcüsü Mü?

Kamusen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Facebook üzerinden açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı organizasyonuyla bugün Başkent Ankara'da 29.İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı.

Toplantıda söz alan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Çalışma hayatının sorunları, İş Sağlığı ve Güvenliğine kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda gündeme taşınan sorunlara Hükümet adına cevap vermeye kalkan Memur-Sen Genel Başkanını uyaran Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Mevcut yönetici atama sistemini savunur bir konuşma yapınca, itiraz ettim, siz burada Hükümet'i temsil etmiyorsunuz, eleştirilerime Hükümet adına cevap verecek kişi Sayın Bakandır, kendisi de buradadır, size ne oluyor. Ben böyle bir sendikal anlayışa SAYGI duymuyorum, sizi dinlemiyor ve protesto ediyorum” diyerek salonu terk etti.

Toplantıda yaşananları kişisel Facebook hesabından takipçileriyle paylaşan Genel Başkanımız İsmail Koncuk;

“Bu hafta İş sağlığı ve iş güvenliği haftası. Ankara'da JW Marriot Otelde Çalışma Bakanı'nın katılımı ile kutlandı. Toplantıda memur ve işçi sendikalarının temsilcileri konuştu. Ben konuşmamda pek çok konuya değindim, tüm kurumlarda sağlam bir yönetici atama sistemi oluşturulmadan iş sağlığı ve güvenliğini sağlayamazsınız. Tek özelliği Yandaş olmak Olanları müdür, Başhekim yaptığınız sürece baştan kaybedersiniz, dedim.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın mevcut yönetici atama sistemini savunur bir konuşma yapınca, itiraz ettim, “Siz burada Hükümet'i temsil etmiyorsunuz, eleştirilerime Hükümet adına cevap verecek kişi Sayın Bakandır, kendisi de buradadır, size ne oluyor. Ben böyle bir sendikal anlayışa SAYGI duymuyorum, sizi dinlemiyor ve protesto ediyorum” diyerek salonu terk ettim.

Sayın Bakan Faruk Çelik'e de, Hükümet sözcüsü siz misiniz, bu sendika başkanı mıdır? diye sordum. Böyle bir sendikacılık olmaz, sendikalar kendini hükümet yerine koyduğu sürece kaybeden çalışanlar olacaktır. Böyle bir sendikal anlayışı tanımıyor, saygı duymuyorum” sözleriyle değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum