Memur-Sen, Sendika Kanunu ve Toplu Sözleşmeleri Masaya Yatırıyor!

Memur-Sen, Sendika Kanunu ve Toplu Sözleşmeleri Masaya Yatırıyor!

Memur-Sen Konfederasyonu, 4-5 Nisan tarihinde gerçekleştireceği kongre ile 4688 Sayılı Kanun’u ve Toplu Sözleşmeyi masaya yatıracak. Toplu Sözleşme hakkının kazanılmasının 10. yılı münasebetiyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte...

Memur-Sen Konfederasyonu, 4-5 Nisan tarihinde gerçekleştireceği kongre ile 4688 Sayılı Kanun’u ve Toplu Sözleşmeyi masaya yatıracak. Toplu Sözleşme hakkının kazanılmasının 10. yılı münasebetiyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte düzenlenecek “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nde altı ayrı oturumda Kanun tüm yönleriyle ele alınarak yasadan kaynaklı sorunların ve eksikliklerin tespiti ile yasada yapılması gereken değişiklik önerileri konuşulacak.

İlk yasalaştığında kamu görevlilerinin birçok sendikal hakkını tescil etmesi bakımından önemli bir adım olan ancak gelinen noktada devasa kamu görevlileri kitlesinin beklentilerini karşılamada yetersiz kalan 4688 sayılı Kanun ve toplu sözleşme düzeninin elden geçirilmesini her platformda dile getiren Memur-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesiyle birlikte bir kongre düzenleyerek konuyu tüm boyutlarıyla ele almayı ve yasada gerekli değişikliklerin yapılmasını hedefliyor. 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nde sendikacılar, akademisyenler ve alanında uzman isimler konuya ilişkin tespit ve çözüm önerilerini paylaşacak.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek Kongre’de oturumlar şu başlıklar altında gerçekleştirilecek:
• Kamu Görevlileri Sendikacılığının Tarihsel Süreci ve Önemi
• Örgütlenme Özgürlüğü ve Sendika Üyeliği
• Yönetime Katılma, Güvenceler ve Toplu Sözleşmeden Yararlanma
• Toplu Sözleşmenin Kapsamı, Süreci ve İşleyişi
• Toplu Sözleşmenin Uygulanması, SDS ve Hakem Heyeti
• Grev Hakkı, Hükümlerin Bağlayıcılığı: Kanuna İlişkin Tespit ve Öneriler

Memur-Sen ve AYBÜ tarafından organize edilecek kongre daha sonra kitaplaştırılarak akademi dünyası ve çalışma hayatına kazandırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.