Memur-Sen'den 1 Milyon Fidan Dikiyor

Memur-Sen'den 1 Milyon Fidan Dikiyor

Daha Yeşil Bir Türkiye İçin 1 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan adına hatıra ormanı oluşturuldu. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı için Türkiye genelinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını açıkladı.

Memur-Sen Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı için ilk fidanlar dikildi. Atatürk Orman Çiftliği’nin Söğütözü mevkiindeki arazisinin 20 dekar alanına 2 bin fidanın dikimi için tören düzenlendi.  Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, hem değerler sendikacılığı yaptıklarını hem de gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için yeni projelere imza attıklarını kaydetti.

Konuşmasına, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” dizelerini okuyarak başlayan Gündoğdu, Mehmet Akif İnan’ın, hayatını insan yetiştirmeye adadığını ifade ederek, “Memur-Sen olarak sendikacılığımızı hizmet sendikacılığı, medeniyet sendikacılığı diye tanımlıyoruz. Kurucumuz Mehmet Akif İnan adını taşıyacak olan bu orman, medeniyet sendikacılığımızın gereğidir. Mehmet Akif İnan, bir eğitimciydi ve  ömrünü insan yetiştirmeye adadı. İnsan yetiştirmek ne kadar önemliyse, o insanların yaşadığı çevreyi güzelleştirmek, daha yaşanılır ve temiz bir çevre bırakmak da o kadar önemlidir” dedi.



 

Ağaç Bize Barışı, Sevgiyi, Huzuru, Mutluluğu Aşılayan Bir Varlıktır

Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı’na katkıda bulunanlara teşekkür ederek sözlerine devam eden Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Atatürk Orman Çiftliği sahasında bulunan 20 dekar sahaya 2 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. 750 bin üyemiz adına bir fidanın yanı sıra toplamda 1 milyon fidan dikmiş olacağız. Biz, ağacı bir endüstri ham maddesi değil, medeniyetimizin bir imgesi olarak görüyoruz. Ağaç bize barışı, sevgiyi, huzuru, mutluluğu aşılayan bir varlıktır. Ağacın olmadığı bir yerde, insanın huzuru bulması, mutlu olması çok zordur. Hem bir hatıra bırakması hem de insanın mutluluğuna, huzuruna katkı sağlayacağı açıktır. Çünkü ağacın, yeşilin, ormanın olduğu yerde yaşayan insanlar, iç dünyalarıyla barışık olurlar. İç dünyasıyla barışık olan bir insanın toplumla veya diğer fertlerle kavgalı olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir sözünü kendimize şiar edindik” diyen Ahmet Gündoğdu, şöyle konuştu: “Biz biliyoruz ki, insana ve doğaya yapılacak her yatırım, gelecek nesillere yapılan yatırımdır. Bizim medeniyetimizde ‘salih evlat bırakmak’, ‘faydalı ilim bırakmak’ ve ‘hayırlı amel bırakmak’ özendirilir ve bunun gereği yapılır. Biz, bu ormanla hayırlı bir eseri insanımıza, gelecek kuşaklarımıza bırakıyoruz.  Bu ormanı hayırlı bir amel olarak görüyoruz. Kuracağımız ormandan dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, herkes eşit faydalanacak. Bu bizim sendikal hizmet anlayışımızla örtüşen bir çalışmadır: Ayırım yapmadan, ayrıcalık üretmeden herkesin yararına iş yapmak. Hem inandığımız din hem atalarımız ağaç dikmeye büyük önem vermiştir. Peygamber Efendimiz, ‘Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin’ buyuruyor. Büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han da İstanbul’u fethettikten sonra şehrin her tarafına ağaçlar diktirmiş, hatta kendisi de bizzat bu faaliyete katılmıştır. Ağaca zarar verenleri şiddetle cezalandıran Fatih Sultan Mehmet, elbisesi ağaca takılan kimsenin o ağacı kesmemesi ve elbise bedelinin ödenmesi için vakfiye bile kurdurmuştur.”

 

 

Gezi olaylarının birkaç ağaç nedeniyle çıktığına dikkat çeken Gündoğdu, “Türkiye yakın bir dönemde ‘Gezi Parkı’ sloganlı bir kalkışmayı yaşadı. Bu olayların nedeni olarak  park düzenlemesi için yerleri değiştirilen ya da kesilen ağaçlar gösterildi. Ne hazindir ki, ağaçların arkasına saklanıp bu ülkenin kökleşmiş bir kalkınma yapmasına engel olmak isteyenler arasında, bu ülkenin topraklarında kök salan tek bir ağaç dikmemiş insanlar çoğunluktaydı. Biz, davranışları aktif iyi, pasif iyi, pasif kötü ve aktif kötü olarak sınıflandırıyoruz. Gezi olaylarında başlangıçtaki gençlerin ağaç dikmeseler de ağaçları koruma hassasiyetlerini iyi niyetle karşılayıp pasif iyi bir tavır olarak niteledik.  Ancak, daha sonra gençlerin sokaklarda ağaçları, çiçekleri en önemlisi insana hizmete tahsis edilmiş kamu mallarını ve bizzat insanları hedef alan eylemlerini gördükten sonra olayın o kadar da masum olmadığını, arkasında başka niyetlerin yattığını ve aktif kötünün devreye girdiğini gördük. Buradan tüm gençlere çağrıda bulunuyorum; içlerindeki ağaç sevgisini, orman sevgisini, çevre ve doğa duyarlılığını ortaya çıkarmanın, ortaya koymanın en güzel yolu ağaç dikmek, ülkemizin yeşil dokusunu zenginleştirmektir. Çünkü AB ve OECD ülkeleri içerisinde, medeniyetimizin ağaç ve yeşil duyarlılığına rağmen halen ilk sıralarda değiliz. Yolu, suyu ve yeşili bir medeniyet ölçüsü olarak kabul eden medeniyetin mensupları olarak, dünyanın en iyisi olmak dışında bir sonucu başarı olarak göremeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Medeniyet Havzamıza da Hizmet Ediyoruz

Konuşmasında Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” dizelerine atıfta bulunan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ölmeden önce, her alanda öyle tohumlar ekmeliyiz, öyle hizmetler yapmalıyız, öyle hayırlar işlemeliyiz ki, bugün diktiğimiz fidanlar nasıl ormana dönüşecekse, hayırlı hizmetlerimiz de başta milletimiz olmak üzere bütün insanlığın hayrını esas alan hizmet kervanına dönüşecektir. Memur-Sen olarak, sadece sendikal faaliyet gerçekleştirmiyor, medeniyet havzamıza da hizmet ediyoruz. Sevgi ve barış dolu bir dünyanın inşasına hizmet edecek nesillerin yetişmesine de katkıda bulunuyoruz. Bu anlamda, Bangladeş’te temelini attığımız Mehmet Akif İnan Külliyesi’nin üreteceği hizmetler, damlayla başladığımız erdemli hareketlerimizin hayır okyanusuna dönüşmekte olduğunun da göstergesidir.”

Törene katılan Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ise, Memur-Sen’in sosyal sorumluluk alanında çok önemli bir hizmete imza attığını söyledi. Çevre duyarlılığına ve ormanın önemine dikkat çeken Özkaya, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen’in 1 milyon fidan kampanyası çok önemli. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu tür duyarlılıklar herkese örnek olmalıdır” dedi. 

Konuşmaların ardından fidan dikim törenine geçildi. Törene Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin  Esen, Mehmet Bayraktutar, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genel Başkan yardımcıları Murat Bilgin, Ali Yalçın ve Teyfik Yağcı, Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, bağlı sendikaların yöneticileri ve davetliler katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.