Memur-Sen'den Konya Buluşması

Memur-Sen'den Konya Buluşması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs’ta Konya’da olacaklarını ifade ederek, “Taleplerimizi 1 Mayıs’ta, hoşgörü ve medeniyet şehri Konya’da haykıracağız.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs’ta Konya’da olacaklarını ifade ederek, “Taleplerimizi 1 Mayıs’ta, hoşgörü ve medeniyet şehri Konya’da haykıracağız. Mevlana’nın hoşgörü ikliminde dünyaya, insanlığa sevgi, barış ve kardeşlik mesajları vereceğiz” dedi.

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ile sendika temsilcileri Konya’da vatandaşlara karanfil ve 1 Mayıs bildirisi dağıttı, ardından Kent Meydanı’nda ortak basın açıklaması yaptı.

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Konya’da düzenleyecekleri etkinliğin tanıtımı için kente geldiklerini belirterek, 1 Mayıs’ın bütün çalışanların birlik ve beraberlik içinde kutlaması gereken bir gün olduğunu, bugünün, ‘işçilerin taleplerini’ ve ‘küresel emperyalizme karşı isyanını’ ifade etmesi gereken önemli bir dönüm noktası anlamına geldiğini söyledi.



 

Türkiye’de 1 Mayıs’ın, bazı kesimlerin Taksim saplantısı nedeniyle her zaman gölgelendiğini, halk ile çalışanlar arasında kaynaşma yerine çatışmanın, buluşma yerine gerginleşmenin yıldönümü gibi algılandığını kaydeden Yalçın, “Bundan Memur-Sen ve Hak-İş olarak rahatsızız. 1 Mayıs’ın birlik ve kardeşlik içerisinde emek bayramı olarak kutlanması gerekir” şeklinde konuştu.

 

1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına yönelik dayatmaların yapıldığını dile getiren Genel Başkan Ali Yalçın, şöyle konuştu:



 

“Taksim ısrarı bu yıl da devam ettiriliyor. Yeni bir kavga ve kargaşa zemini üretilmeye, bu dayatmayla ‘Gezi provası’ gibi bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor. Bu durum, çalışanlarla, emekçi kesimle milletimizin arasını açan bir işlev görüyor. Kutsal olan mekânlar değil, insan ve insan onurudur. 1 Mayıs’ta Taleplerimizi dillendirmek için Konya’da olacağız. Hoşgörü ve medeniyet şehri Konya’da, Mevlana’nın şemsiyesi altında dünyaya, insanlığa sevgi, barış ve kardeşlik mesajları vereceğiz.”


Yalçın, meydanlarda, salonlarda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, aslına uygun olarak kutlama çabası içinde olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:



 

Memur-Sen ve Hak-İş olarak, 1 Mayıs’ı Konya’da kutlama kararı verirken, emeğin evrenselliğini ortaya koymayı ve bütün alanların Taksim’den farklı olmadığını ifade etmeyi amaçladık. Çalışanların sorunlarını yüksek sesle işverenlere, hükümete ve kamuoyuna doğru şekilde anlatabilmek için alanlarda olacağız.”



 

Arslan: Herkesi Kent Meydanı’nda görmek istiyoruz

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Konya’da düzenleyecekleri etkinliğe binlerce emekçinin katılımını sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, birlik, dayanışma ve mücadelenin mesajını vermenin çabası içinde olduklarını belirtti. 1 Mayıs Cuma günü Kent Meydanı’nda, ‘Emek ve Dayanışma Günü’nü coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Arslan, “Sorunlarımızı kamuoyuna doğru anlatabilmenin yolu 1 Mayıslardan geçiyor. Kavganın, copun, biber gazının olduğu ve TOMA’ların su sıktığı yerde ne yazık ki birlik, mücadele ve dayanışma günü anlamına uygun olarak kutlanamıyor, anlaşılamıyor. Kamuoyunda ‘1 Mayıs algısı’ ne yazık ki kaos, kargaşa, gerginlik ve tartışma. Hak-İş ve Memur-Sen olarak, Hazreti Mevlana’nın bağrında, hoşgörü kenti, medeniyetin başkenti Konya’da, aslına uygun 1 Mayıs etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz. Emekçileri, memurları, hakları elinden alınmış, mağdur edilmiş herkesi Kent Meydanı’nda görmek istiyoruz. Kamuoyuna da 1 Mayıs’ın nasıl kutlandığı örnek şekilde göstererek, armağan edeceğiz. Halaylar ve türkülerle coşku içinde bugünü kutlayacağız” diye konuştu. 





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.