Memur-Sen'e "Ayrımcılık" Tepkisi

Memur-Sen'e "Ayrımcılık" Tepkisi

Memur-Sen'in toplu sözleşme taleplerini incelediğimizde; bir madde dikkatimizi çekti. Memur-Sen'in talepte bulunduğu o madde:

Memur-Sen'in toplu sözleşme taleplerini incelediğimizde; bir madde dikkatimizi çekti. Memur-Sen'in talepte bulunduğu o madde:

''TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ SENDİKA ÜYESİ OLMAYI TEŞVİK, YETKİLİ SENDİKA ÜYELERİNİ İSE TAKDİR EDECEK DÜZEYE ÇIKARILMALI


Halen üç ayda bir 60 TL olan Toplu sözleşme ikramiyesinin; yüzde 50 artırımlı (90 TL) yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 (120TL) olarak ödenmesini teklif ediyoruz.''

Memur-Sen, toplu sözleşme masasına kendi üyeleri adına talepte bulunmaya gidiyor. Kendi sendikasına üye olanları ödüllendirip; diğer sendika üyelerini de kendi sendikalarına üye olmaya teşvik etmeye çalışıyor.

A sendikasına üyeysen 3 ayda bir 90 TL, Memur-Sen'in eğitim kolu Eğitim-Bir-Sen'e üyeysen 3 ayda bir 120 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacaksın demek oluyor.

Toplu sözleşme masasına tüm memurlar adına gitmek yerine kendi üyelerinin çıkarları adına oturacak olan Memur-Sen'in bu tavrını kabul etmiyoruz. Sendika üyeliğine teşvik etmek için kendi üyeleri başta olmak üzere tüm memurlar ve öğretmenler adına sendikal anlamda önemli çalışmalarda bulunmak gerekir. Sendika üyeliğine teşvik amacıyla zaten yönetici atamaları ve aday öğretmenlik başta olmak üzere bir çok güç ve siyasal unsurlar zaten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından kullanılıyor. Bunların yanına bir de devletin maddi imkanlarından yararlanmak istemek ne kadar doğru bir sendikacılık anlayışıdır, bunu sizlerin takdirine bırakıyoruz.

Toplu sözleşme masasından tüm memurlar ve öğretmenler adına önemli kazanımların elde edilmesini temenni ediyoruz.

İLKER ÖZTÜRK
Anadolu Eğitim Sendikası
İstanbul Basın Yayın Sekreteri
twitter.com/ilkeroztrkk
www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum