Memur-Sen'in 1 Mayıs İsyanı / video

Memur-Sen'in 1 Mayıs İsyanı / video

“İsyanımız var… itirazımız var…" Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın 1 Mayıs Konuşması videosunun tamamı

 

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonları, 1 Mayıs’ı “Daha Güçlü Demokrasi İçin Yeni Anayasa” sloganıyla Konya’da kutladı.

Konya Şehir Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Hak-İş ve Memur-Sen’e üye sendikaların yönetim kurulu üyeleri, binlerce sendika üyesi işçi ve memur ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 100bin kişinin katıldığı kutlamalarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kutlamalarda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak, “İnsanca yaşamak, saygın iş helal ekmek için mücadele verenlere selam olsun. Emeğin, emekçilerin, kamu görevlilerinin, işçilerin birlik ve mücadele gününün kan, vandalizm, anarşizm gibi görüntülerle 1 Mayıs’ı kirletenler geride kalsın diyoruz. Biz kaldırım taşıyla, esnafın camıyla sorunu olmayan 1 Mayısları göstermek için buradayız. Memur-Sen ve Hak-İş ailesi olarak emeğin hakkını vererek hiçbir zaman yakmadık, yıkmadık ve dökmedik. Çatışmaya, kaos çıkarmaya meyletmedik, etmeyeceğiz. Ülkemizin her meydanını 1 Mayıs meydanı olarak kabul ediyor, Taksim dayatmasına, Taksim diretmesine, kavgaya, kargaşaya, anarşiye ’hayır’ diyoruz. Onun için Diyarbakır’da, ondan önce Çanakkale’de, ondan önce Hak-İş ile birlikte Ankara’da 1 Mayısları kutladık. 1977’de yaşanan acılar üzerinden bu ülkede vesayete ırgatlığa soyunan emekçilerin dayanışma bayramında onları kutlama değil, çatışma içerisinde kurban etmeye çalışanlara ’hayır’ diyoruz. Biz Taksim diye diretmiyoruz, milli gelirin çalışanlara adilce taksimi için diretiyoruz. Bu anlayışla hakkımızı haykırmak, birliğimizi göstermek için Konya’dayız” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ YENİ ANAYASA İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Bu ülkenin korku tünelinden çıkarılmasına kararlı olduklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yeniden büyük Türkiye’nin kurulması noktasında azimliyiz. Derin devletin şebekelerinin yeni oyunlar peşinde olduğunun farkındayız. Bunları sergilediler. Gezi’de yenildiler, 17-25 Aralık’ta yanıldılar. gezi parkı, 17-25 Aralık yetmedi dediler, 6-8 Ekim’de Kürt kardeşlerimizi öldürmek için, onları sindirmek için beyaz Kürtlerle beyaz Türkler işbirliği yapıp beyaz Kürtleri alana sürdüler. Yasin Börü’yü katlettiler. Kobani bahanesiyle ülkeyi karıştırmaya, yeniden darbelere davetiye hazırlamaya çalıştılar. Onun için bizlerin birlikte olmasına, beraber olmasına, bu ülkede demokrasinin ham demokrasi yerine, tam demokrasi yapılmasına ihtiyaç var, onun için buradayız. Görüyoruz ki boş durmayacaklar. Bu olaylar gösterdi ki millet olarak doğru yoldayız, çünkü sömürü baronları ve onların yerli işbirlikçileri, uzantıları boş durmuyorlar, boş durmayacaklar. Onların işi kumpas kurmaktır, bizim işimiz kumpası kırmaktır. Onların işi operasyon yapmaktır, bizim işimiz operasyona çomak sokmaktır. Onların hedefi milletin hayallerini çalmak, bizim hedefimiz milleti hayalleri ile buluşturmaktır. Onun için kumpas kuranlara, operasyon yapanlara, millete tuzak kuranlara hayır diyoruz. İnsanımız için, mağdurlar, mahzunlar için hayır diyoruz. Yeniden büyük Türkiye kurulacak ve bu kadim medeniyet yeniden yeşerecek. Bunun için ülkemizin korku tünelinden çıkması, kardeşlik ikliminin yeninden tesis edilmesine ihtiyacımız var. Çözüm süreci bu noktada son derece önemli. Yerli proje olan çözüm sürecinin amacına ulaşması, Türk’ün, Kürt’ün, Çerkez’in, Laz’ın, Abaza’nın, işçinin, çiftçinin, işveren, iş göreninin tamamın birlikte yaşama iradesidir çözüm süreci. Çözüm süreci yeni anayasa için son derece önemlidir. Çünkü yeni anayasanın önsözü çözüm süreci olacaktır. Yeniden büyük Türkiye’nin önsözü ise yeni anayasa olacaktır ve Türkiye’nin yol haritası yeni anayasada gizlidir. Onun için Memur-Sen, Hak-İş ailesi olarak çözüm sürecini destekledik, yeni anayasa için elimizden gelen katkıyı sunmaya çalıştık. Çünkü yeni anayasa vesayetin bitişi, bu ülkenin vesayet altında çıkışıdır” şeklinde konuştu.

“İŞSİZLİĞİN SORUN OLMAKTAN ÇIKARILMASINI, İSTİHDAMIN ARTTIRILMASINI, BU ÜLKENİN KAMU GÖREVLİLERİNİN EKONOMİK BÜYÜMEDEN HAKLARINI ALMASINI İSTİYORUZ”

Genel Başkan Ali Yalçın, 7 Haziran genel seçimleri dolayısıyla siyasi partilerin oy istediklerini ve seçim beyannamelerini açıkladıklarını ifade ederek, “28 Şubat’ta paşaların dayattığı 8 yıllık kesintisiz eğitimi getirmeye, 4+4+4 eğitim sistemini kaldırmaya ahdeden CHP ve HDP’nin bizden neden oy istediğini değil, neden oy vermememiz gerektiğini söylediğini düşünüyorum. Onun için milletin değerleriyle kavga eden, milletin diniyle, İmam Hatiplisiyle sorunları olanların bize neden oy vermemiz değil, neden oy vermememiz gerektiğini söylediğini düşünüyorum. Siyasi partiler seçim bildirgelerini tek tek açıklarken, onlar bize gelecekte neleri vaat ettiklerini söylemeye çalışırken, bizim de bugün 1 Mayıs’ta kent meydanından siyasi partilere ve 7 Haziran’dan sonra kurulacak olan yeni hükümete taleplerimiz, istekleri ve tekliflerimizi söylememiz gerekiyor. Onun için yeni kurulacak hükümete seçimlerden sonra ilk muhatabı kamu çalışanları olan, bizimle masaya beraber oturacak olan kamu işveren olarak gelen hükümete buradan tekliflerimizi ve taleplerimizi iletmek istiyorum. Biz emeğe ve alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş, saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde yerini almasını istiyor, insan onuruna yaraşır çalışma şartları, özlük hakları talep ediyoruz. İş güvenliği kırmızı çizgimizdir. İşsizliğin sorun olmaktan çıkarılmasını, istihdamın arttırılmasını, bu ülkenin kamu görevlilerinin ekonomik büyümeden haklarını almasını istiyoruz. Taşeron işçiliğine son verilmesini, bütün işçilerin kadroya alınmasını istiyoruz. Kurum ayrımı yapmadan 4B-4C’li bütün arkadaşlarımızın kadroya alınmasını, sözleşmelilik sürelerinin bitirilmesini ve onların da güvenceli istihdama kavuşturulmasını istiyoruz. Hakça bölüşmeye, adil paylaşmaya zemin olacak demokratik, sosyal hukuk devletini önemsiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık kıyafet dayatmaları bitsin istiyoruz. Kamu görevlilerine siyaset hakkı ve grev hakkı istiyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın 1 Mayıs Konuşmasının videosunun tamamı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum