Memur ve emekli maaş zamları için kritik viraj!

Memur ve emekli maaş zamları için kritik viraj!

TÜİK, şubat ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00'da açıklayacak. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacakları zam farkının bir kısmı da belli olacak.

Memur ve emeklilerin gözü kulağı yarın TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerinde. Açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerin toplu sözleşme zammına ek olarak alacakları enflasyon farkı miktarı da bir miktar netleşmiş olacak.

ENFLASYON DÜŞÜŞTE

Enflasyonun, baz etkisi ve doviz fiyatlarının da uzun süredir sabit olması nedeniyle düşüşüne devam etmesi bekleniyor. TÜİK, herhangi bir aksilik olmazsa her ayın 3. gününde enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Ocak ayı enflasyon miktarı ise geçtiğimiz ay TÜİK tarafından 6,65 olarak açıklanmıştı. Şubat ayında da düşüşün devam etmesi ve daha düşük düzeyde açıklanması bekleniyor.Memurların kesin alacakların zam miktarı ise Temmuz ayının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli olacak.

SEÇİM ÖNCESİ MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM

İktidar kanadından resmi bir açıklama gelmemesine karşın, hükümete yakın kaynaklara dayandırılan kulis bilgilerine göre memur ve emekliye Mart ayının ortasında yüzde 20 ila yüzde 30 arasında zam yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.