Memur zammı son dakika haberi: Ocak ayı zamlarında refah payı belli oldu! işte yeni maaşınız...

Memur zammı son dakika haberi: Ocak ayı zamlarında refah payı belli oldu! işte yeni maaşınız...

Yeni yıla 2 aydan az bir süre kalırken bu süreçte memuru, emeklisi zam hesaplamaları yapmaya başladı.

Yeni yıla 2 aydan az bir süre kalırken bu süreçte memuru, emeklisi zam hesaplamaları yapmaya başladı.

Türkiye'de yeni yıla kısa bir süre kalırken hükümet kanadından yüksek enflasyon sebebiyle Ocak ayında emekli ve memurlara ne kadar maaş zammı yapılacak merakla araştırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son yaptığı açıklamalarda asgari ücret ve EYT konusuna dair açıklamalarda bulunmuştu. İşte en yeni gelişmeler.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ REFAH PAYI GELİYOR
Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ile birlikte emekli, memur ve işçiyi enflasyona ezdirmemek amacıyla çalışmalar resmen başlatıldı. Ankara kulislerinde konu ile ilgili görüşmeler devam ederken birçok oranda da maaşlara zam yapılacak.

Yeni yıla 2 aydan az bir süre kalırken bu süreçte memuru, emeklisi zam hesaplamaları yapmaya başladı. Memur ve emekli maaşlarına refah payı geliyor. Ocak ayı zammının en az yüzde 15,9 ila yüzde 22,75 arasında olması beklenirken refah payı için de en az yüzde 10'luk bir zam gelmesi bekleniyor.

2022 yılında en düşük enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak açıklanırken bunun gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 15.91 olacak. 5 puanlık refah payı ile yüzde 20.91'e, 10 puanlık refah payında ise bu oran yüzde 25.91'e çıkacak.

ASGARİ ÜCRETTE TABAN 7 BİN TL
Yeni yıl asgari ücret rakamları ile ilgili ortama birden fazla tahminler atılmaya başlandı. Buna göre ise asgari ücretin en az 7 bin TL seviyelerinde olması bekleniyor. Temmuz'da yapılan ara zam sonrası maaş 5 bin 500 TL olurken altı aylık enflasyon oranları dahilinde rakamların 7 bin 500 TL'nin üstünde olması konuşuluyor. 

YÜZDE 16,99 ZAM KESİNLEŞTİ
Memur ve memur emeklisi için yüzde 16,99 zam oranı kesinleşirken 5 puanlık refah payı ile birlikte bu yüzdelik 21,99'a ve 10 puanlık refah payında ise oran yüzde 26,99'a çıkacak. 

Türkiye'de bu yıl için beklenen en yüksek enflasyon yüzde 73 olarak belirtildi. Bu oranın gerçekleşmesi durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayında yüzde 21,61 oranında zam alacak. Refah payının da bu orana eklenmesi ile birlikte en yüksek yüzde 31,61 en düşük ise 26,61 zam gelmesi bekleniyor. 

Öte yandan 10'luk refah payının yanı sıra bu oranın yüzde 15'e de çıkabileceği konuşuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.