Memur zammında anlaşma tamam

Memur zammında anlaşma tamam

Türkiye Gazetesi: Memur zammında anlaşma tamam

Sendikaların 2022’de “yüzde 21+refah payı” isteğine, hükûmet “yüzde 5+6 ve enflasyon farkı” şeklinde karşılık vermişti. Tarafların, 3600 ek gösterge de dahil, ortak bir noktada anlaştığı belirtildi

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Dört milyon memur ve iki milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi.

HÜKÜMET NİHAİ ZAM TEKLİFİNİ SUNDU

Hükûmet, dün nihai zam teklifini sendikalara sundu. Edinilen bilgilere göre, hükûmet ile memur sendikaları arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmanın, bugün saat 14.30’da düzenlenecek toplantı ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

ZAM DIŞI KONULAR

Toplantıda maaş artışlarının yanı sıra çeşitli sosyal haklarla ilgili varılan mutabakatlar da açıklanacak. Bu kapsamda bazı meslekler için daha önce taahhüt edilen 3600 ek göstergenin de yıl sonuna kadar sonuçlandırılacağına ilişkin hükmün, imzalanacak metinde yer alacağı kaydediliyor.

YENİ TEKLİF İSTEMİŞLERDİ

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başlamıştı. Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen; taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti. Buna karşılık hükûmet, 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enf-lasyon farkları teklifinde bulunmuştu. Hükûmetin bu teklifini yetersiz bulan memur sendikaları yeni teklif istemişti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “Hazırladığımız talepler, ekonomik şartlar ve kamu çalışanlarının görüşleri dikkate alınarak belirlendi. Enflasyon, döviz kuru ve kamu çalışanlarının alım gücü göz önünde bulundurulduğunda, taleplerimiz oldukça mantıklı ve makul. Biz bu sözleşmenin uzlaşıyla masada imzalanmasını istiyoruz” demişti.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “3600 meselesinin bu sözleşme sürecinde çözülmesini istiyoruz” mesajı vermişti. Bu düzenleme ile de bazı gruptaki devlet memurlarının aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin iyileşmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.