Memura ek zam sil baştan: Yeni sözleşme istiyorlar!

Memura ek zam sil baştan: Yeni sözleşme istiyorlar!

Memura ek zam sil baştan: Yeni toplu sözleşme istiyorlar! Memurlar ek zam için hükümete seslendi: Ocak ayını beklemeyin

Mevcut enflasyona göre en düşük zam oranları ile toplu sözleşme imzalayan memurlar ek zamma kilitlenmişken toplu sözleşme için kritik açıklama Kamu Sen'den geldi.

Memura ek zam için yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci hükümete seslenerek "Bu saatten sonra beklemenin anlamı yoktur." dedi.

Kahveci son zamlar ve ekonomideki gelişmeleri de değerlendirerek 'Ekonomik anlamda bir geçerliliği olmayan toplu sözleşme, hükmünü tamamen yitirmiştir' dedi. İşte memurların hükümetten taleplerinin detayları....

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2021 Kasım ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Kasım 2021 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 4.633,86 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 9.642,66 lira olarak belirlendi.

Buna göre bir memur, ortalama maaşının %68,31’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı.

Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının %31,69’u kaldı. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Kasım 2021 maaşından geriye yalnızca 1.651,80 TL kaldı.

KAHVECİ: SEYYANEN ZAM VE REFAH PAYI ISRARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kasım ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Ekonomik gelişmelere bakıldığında yapılacak düzenlemenin hayata geçirilmesi için Ocak ayının beklenmesine gerek yoktur” dedi.

Kahveci, “Kasım ayı asgari geçim sonuçlarımıza göre dar ve sabit gelirlerin yaşadığı açmaz yılın son ayına doğru kendini iyice göstermiştir.

Ağustos ayında yapılan 6. Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen olarak seyyanen zam ve refah payı uygulamalarının bir an önce hayata geçirilmesi noktasında ısrarcı olmuştuk.

Bugün yaşadığımız ekonomik gerçeklere bakıldığında, öngörülerimizde nedenle haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkıyor.

'SOSYAL REFAH PAYI UYGULAMASINI OLUMLU BULUYORUZ'

Son birkaç gündür basına yansıyan ve kamu görevlilerinin yakından takip ettiği haberler çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Ocak ayında kamu görevlileri ve emeklilerine yapılması planlanan sosyal refah payı uygulamasını olumlu bulmaktayız.

Ancak, ekonomik gelişmelere bakıldığında yapılacak bu düzenlemenin sadece refah payı ile sınırlı kalmaması, kamu çalışanları ve emeklilerimizin ekonomik kayıplarını telafi edecek seyyanen ek zam talebimizin de derhal hayata geçirilmesi gerekmektedir.

'BEKLEMENİN ANLAMI YOKTUR'

Bu saatten sonra beklemenin anlamı yoktur. Bu nedenle bir an önce toplu sözleşmenin taraflarının bir araya gelerek yapılacak ek zam ve refah payı konusunda müzakerelere başlamasını talep ediyoruz.

'TOPLU SÖZLEŞME HÜKMÜNÜ TAMAMEN YİTİRDİ'

Bu noktada zaten imzalandığı an itibarı ile ekonomik anlamda bir geçerliliği olmayan toplu sözleşme, hükmünü tamamen yitirmiştir. Memur ve emeklilerimizin beklentilerini karşılayacak, yaralarını saracak yeni bir toplu sözleşme kaçınılmaz olmuştur." ifadelerini kullnadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.