Memura Enflasyon Farkı Sürprizi

Memura Enflasyon Farkı Sürprizi

Eş ve Çocuk Yardımı Çalışmamız Devam Ediyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Samanyolu Haber Televizyonu’nda Memur-Sen’in Toplu Sözleşme masasında elde ettiği kazanımları anlattı.

Memur-Sen olarak öteden beri eş yardımı, çocuk yardımı, çalışan annelerin emekliliğe ayrılmaları için primlerinin ödenmesinde kolaylık sağlanması yönünde bir çalışma yaptıklarını belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

“Üzerinde çalıştığımız paketin birkaç boyutu var. Bu paketin Meclis boyutu var. Aile Bakanlığı boyutu var. Bunlarla birlikte biz şu an bir noktaya geldik. Gelinen nokta, kreş yardımı, evlenme yardımı, çocuk ve eş yardımı, çocuk yardımında üç ve sonrası çocuk için yardım, çocuk sayısına bağlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nda borçlanma ve erken emeklilik gibi çalışmalarda aşama kaydettik.  4/C’lilerin maaşlarına yüzde 48 zam yaptırdık. 4/C’lilerin kadro konusu TBMM’nin işi. Biz Meclis’te bu konunun takipçisi olacağız ve 4/C’liler kadroya geçirilinceye kadar bu talebimizi seslendirmeye devam edeceğiz.”

Rakamları imanlarıyla birlikte kapatarak iftira atan bir kampanyanın yürütüldüğüne dikkat çeken Gündoğdu, “1,5 milyon memur ‘3+3 alsaydı daha kârlı çıkacaktı’ diyenler var. 3+3 olduğunda kârlı olacak memurun maaşının 3 bin 500 TL’den daha yüksek olması lazım ki kârlı olmuş olsun. Keşke en düşük maaş 3 bin 500 TL olsa. Ben burada birkaç örneği paylaşmak istiyorum: Şu anda en düşük maaş bin 628 lira. Eğer bu arkadaşın maaşına 3+3  zam yapılsaydı; bir yılda 890 TL gelir elde etmiş olacaktı. Şimdi bin 476 TL gelir elde etmiş olacak. Emekli maaşına ve emekli ikramiyesine zam gelecek. Türkiye’de  ortalama memur maaşı bin 870 TL’dir. Bunu bin 900 TL olarak aldığımızda bile 3+3 olsaydı bir yılda bin 36 TL para alacaktı, şimdi 1.476 TL. 2 bin alan da 1.190 TL alacaktı. 1.190 mı büyük, 1.476 mı” diye sordu. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum