Memura Kötü Haber

Memura Kötü Haber

Türkiye Kamu-Sen istişare toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliğimizin düzenlediği istişare toplantısı büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

KONCUK: KAYIPLARIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

“Daha yıl olmadan 9 aylık kaybımız 261 TL” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk,  2017 yılının da ekonomik anlamda hiç iç açıcı olmadığı gerçeğinin farkında olduklarını belirterek, toplu sözleşme pazarlığında yaşanan rezaleti rakamlarla gözler önüne serdi. Koncuk, “Genç işsizlik oranı % 16,9. Bu oran, her evde neredeyse  işsiz var anlamına geliyor. 1 milyon 121 bin üniversite mezunu, 800 bin ön lisans mezunu, 2 milyon lise mezunu bu yıl KPSS’ye girdi. Yani 5 milyon gencimiz şu anda çaresiz umutsuz. Geçenlerde birileri açıklıyor;  Kişi başına düşen gelir 19 bin 900 dolara çıkmış. Bunu söylemek için ya matematik bilmiyor olmak lazım, ya da milleti kandırmak için çok sahtekar olmak lazım. Ülkemizde adil gelir dağılımı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunun mücadelesini Konfederasyon olarak her zeminde yapıyoruz.  Sayın Başbakan’a görüşme yaptığımızda açıkladım; memurlarımız ve emeklilerimiz verdiğiniz zammın çok gerisine düştüler. Enflasyon verdiğiniz zammı aştı. Bana bunu değerlendireceğine dair söz verdi ama değerlendirmeye almadığı gibi, Başbakan yüzde 17 zam yapıldığını açıkladı.

Oysa yapılan zam % 6.2 idi. Bu sene de % 6+5 oranında zam yaptılar. 2017 yılı içinse %3+4 oranında zam yaptılar. Bir yıllık hatta 9 aylık kaybımız Eylül 2015 itibariyle tam 261 lira. Önümüzde üç ay var; kamu çalışanlarına yapılan zam %7,9, gerçekleşen enflasyon %7.95. Yani enflasyon şu ay itibariyle maaş zammını geçmiş durumda.  Maaş kaybının bu gidişat devam ettiği sürece 261 liradan 300 lirayı bulacağı çok açık.  Yeni yıla 300 liralık kayıpla başlayacağız ve Ocak ayında sadece 150 lira zam alacağız. Emeklilerimiz çok daha düşük zam alacaklar.

2016’da yüzde 6+5 zammı konuşuyoruz, peki ya 2017 yılı? Yüzde 3+4! Memur kardeşlerim, emekli kardeşlerim bizi 2017 yılında ne bekliyor biliyor muyuz? Elbette müneccim değiliz ama iyi bir yıl beklemediği kesin. Yetkili konfederasyon nasıl yüzde 3+4’e nasıl imza atar ve alkışlarla bunu imzalayabilir? Bu sendika 2016 yılı için yüzde 33.2 zam istemiş, 2017 için yüzde 23’e yaklaşan bir zam talep etmiş. Üst üste koyduğumuzda, toplam yüzde 58 zam istemiş. İki yıl için kaça imza atmış? Yüzde 18’e , yani istediklerinin dörtte birine imza atmışlar ve buna tarihi başarı diyorlar. Yine iki yılımızı kaybettik, 2013’ten beridir tam 4 yılımızı kaybettik.

 

Sadece iki yıllık kaybımız 1000+1000 toplam 2 bin TL’dir.  Toplu Sözleşme masasında bunun mücadelesini yaptık.  Her türlü tepkiyi gösterdik ama yine sattılar. Emekliyi, memuru, 4/C’liyi, 4/B’liyi, kadro bekleyen üniversiteli işçiler sattılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.