Memura Okula Giden Çocuk İçin 141 TL Yardım

Memura Okula Giden Çocuk İçin 141 TL Yardım

Memura Okula Giden Çocuk İçin 141 TL Yardım talebi

Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM), öğrencilerin 4+4+4 eğitim sisteminde okula başlangıç masrafı ile veliye maliyetini araştırdı.

 

2014-2015 öğretim dönemi 15 Eylül’de yaklaşık 17 milyon öğrenci için başlayacak. Veliler bu yıl eğitim harcamalarını geçen yıla oranla ortalama yüzde 11,6 zamlı yapmaya şimdiden başladı. Öğrencinin eğitim maliyeti her yıl enflasyon oranından fazla artmakta olup velileri ekonomik anlamda zorlamaktadır. Öğrencinin velisine eğitim maliyeti aylık ortalama 126 TL’den 141 TL’ye çıktı.

Devlet İlköğretim Kurumlarına Giden Her Çocuk İçin En Az 141 TL Yardım Yapmalıdır

 

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, çocuğu ilköğretime giden memurlar için, maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımının en az 141 TL’ye çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Gelir düzeyi düşük olan ailelere ise, ilköğretime giden her çocuğu için devlet en az 141 TL yardım yapmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara belli bir bütçe ayırarak, okullarda öğrencilerden sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi ihtiyaçlar için para alınmasının önüne geçmelidir. Zaten öğrencinin eğitim giderleri veliye büyük yük olmaktadır. Okullardaki aidat, sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi harcamaların da velilerden alınması bu yükü iyice artırmaktadır.

 

Serbest kıyafet uygulamasına geçmeyecek okullarda çocuğu okuyan velinin her yıl üniforma alma zorunluluğu olduğundan dolayı, üniforma veliye ek bir yük daha getirmektedir.

 

Bireylerin eğitim giderlerini devletin karşılaması gereklidir. Bu, anayasal bir zorunluluktur. En büyük yatırımın, çocuklarımıza yapılan yatırım olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum